Dobos Sándor, 2017.05.30. | Jégkorong

Újpest Kiváló Diáksportolója lett a Vasas SC fiatal jégkorongozója, serdülőcsapatunk kiválósága.

Az Újpesti Városházán volt jelenése Gruff Kevinnek pénteken, amikor a IV. kerületi városvezetés elismeréseket adott át az arra érdemeseknek. A nagy hagyományokkal rendelkező Újpest Kiváló Diáksportolója kitüntetést ebben az évben egyetlen jégkorongozó kapta meg – ráadásul egy olyan fiatal, aki nem a liláknál, hanem „egy kicsit arrébb”, a Vasas SC-ben hokizik.

„Először nagyon meglepődtem, mikor megtudtam, hogy megkapom a díjat, aztán amikor átvettem, akkor nagyon büszke voltam magamra” – fogalmazott a 14 éves Kevin, majd amikor arról érdeklődtünk, minek köszönhető a díj, így válaszolt: „Talán a sport iránti szorgalom az, ami hozzásegített. Szorgalommal sok mindent lehet kompenzálni.”

Gruff Kevin 20 mérkőzést játszott az U16-os csapatban az elmúlt szezonban, de az U18-as bajnokságban is többször szerepet kapott fiatal kora ellenére.

„Az U16-os csapatot azért kedvelem, mert nagyon jó a csapatszellem, a nagyoknál pedig azt élvezem, hogy sokkal lendületesebb és nagyobb iramú meccseken fejlődhetek. A Budapest Stars-ban, azaz a régi Vasasban kezdtem el a hokit, aztán visszatértem a klubhoz, mert több barátom is mondta, hogy nagyon színvonalas itt a munka, a háttér. Tényleg így van, ráadásul közel is lakom a Jégpalotához” – tette hozzá Kevin, és azt is elmondta, nagyon élvezi már a nyári edzéseket is.

Hosszabb távú tervei között szerepel egy külföldi ösztöndíj, de egyelőre még a Vasasra koncentrál. A suliban is jól teljesít, szeptembertől már a Dózsa György Gimnázium tanulója lesz.

Gratulálunk az elismeréshez!


Hirdetések