Jenkei Dániel, 2017.05.22. | Röplabda

Magabiztosan, remek játékkal lett bajnok ifjúsági csapatunk

A Vasas Óbuda ifjúsági csapata magabiztosan, mindössze két szettet veszítve nyerte meg az Országos Ifjúsági Bajnokság nyíregyházi hatos döntőjét.

A pénteki csoportmérkőzések során az idény végén térdsérülést szenvedő Németh Anett mellett egyetemi elfoglaltságai miatt Kiss Grétára sem számíthatott Kőnig Gábor vezetőedző. A hajnali utazást követően játékunk még akadozott olykor, ám igazi csapatként küzdve az MTK és a Gödöllő elleni találkozót is sikerrel abszolválták a mieink.

Csoportelsőként egyenes ágon jutottunk az elődöntőbe, majd a szombat délelőtti keresztjáték során az is kiderült, hogy a döntőért a házigazda Nyíregyháza csapatával kell megküzdenie a lányoknak. A szabolcsiak ellen igazi erődemonstrációt tartott együttesünk, egy pillanatig sem volt kérdéses győzelmünk, a sikert azonban beárnyékolta Kiss Gréta harmadik szettbeli bokasérülése.

A fináléban a Békéscsaba volt a mieink ellenfele, a csapat pedig – egy játszmányi megingást leszámítva – végig magabiztos játékot bemutatva kétséget sem hagyott afelől, melyik a legjobb ifjúsági csapat az országban. Igazi csapatként játszva mindenki beletette a közösbe a maga részét, a pályán lévők remekül pótolták a hiányzó Németh-et és Kisst, és teljesen megérdemelten gyűjtötték be a szakosztály első idei aranyérmét.

"Büszke vagyok a csapatra, hogy aranyéremmel jöttünk haza Nyíregyházáról. Ha akarnék, se tudnék kiemelni senkit, mert a csapat minden tagja végig nagyon pontosan, nagyon koncentráltan játszott, mindenki, aki pályára került, tette a dolgát. Jól tudtuk pótolni a sérülteket, egyértelműen nekünk volt a leghosszabb a kispadunk. A pénteki játékunkkal még nem voltam maradéktalanul elégedett, de amikor igazán számított, végig odafigyeltek a lányok. Ennek köszönhető, hogy nagyon sima lett az elődöntő, és hogy gyakorlatilag végig kontroll alatt tartottuk a finálét is" – értékelt Kőnig Gábor, az együttes vezetőedzője.

Az aranyérem mellett két különdíjjal is gazdagodtak a mieink: Durst Anna a Vasas Óbuda legjobbjaként, Török Kata pedig az Országos Ifjúsági Bajnokság legjobb játékosaként vehetett át elismerést Dr. Kotsis Attiláné, Gabi nénitől.

Folytatás most hétvégén, Kaposváron a juniordöntőn.

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, EREDMÉNYEK

Csoportmérkőzések

Vasas Óbuda – MTK 3:0 (16, 22, 16)

Vasas Óbuda – Gödöllő 3:1 (16, -18, 20, 14)

Elődöntő

Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0:3 (-15, -15, -8)

Döntő

Vasas Óbuda – BRSE 3:1 (20, -22, 10, 16)


Hirdetések