Jenkei Dániel, 2017.05.15. | Klub

Több kérdésben is döntést hozott a stadion tervezését segítő projektcsapat.

Idén először ültek össze az Illovszky Team tagjai, így a hétfői alkalom kronologikus visszatekintéssel kezdődött: Markovits László klubelnök vázolta a 2012-ben induló stadionépítési folyamat fő állomásait, amelynek végén elérkezett a stadionkivitelezés startja.

Ez után Kelemen Csaba, a tervezőcsapat vezetője bemutatta az új stadion látványterveit, amelyek kapcsán egyetértés mutatkozott abban, hogy a tervek igényesek, egyediek, s a tekintetben is konszenzus alakult ki, hogy megfelelő ízléssel és visszafogottsággal kell elérni stadion „vasasossá” tételét.

Ismét felvetődött a bővíthetőség témaköre; az Illovszky Team egyetértett a döntéshozók szándékával, mi szerint a stadionnak legkésőbb a 2018/19-es évad kezdetére fel kell épülnie. E kötöttség mellett – a jogi és pénzügyi keretek figyelembe vételével – a team tagjai támogatják az ügyvezetést abban, hogy a tervezővel és a konzorciummal továbbra is tartsa napirenden a férőhelyek számának növelését.

Markovits László tájékoztatást adott a közelmúltban kiküldött két szurkolói kérdőívről is. Az első kérdéssort 213, a másodikat 963 Vasas-drukker töltötte ki. A beérkezett válaszok feldolgozása jelenleg is folyamatban van. A témához kapcsolódva az Illovszky Team tagjai is felajánlották segítségüket a régi relikviák egybegyűjtésére, és konkrét javaslatot is tettek ennek módjára.

További napirendi pont volt a stadionhoz kapcsolódó potenciális névadók listájának véglegesítése. Korábban a szurkolók és az ügyvezetés javaslata alapján a következő lista állt össze: Bakos Sándor, Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Izsó Ignác, Kárpáti Béla, Kiss László, Komjáti András, Lóránt Gyula, Machos Ferenc, Mathesz Imre, Mészáros Ferenc, Mészöly Kálmán, Müller Sándor, Plattkó Ferenc, Puskás Lajos, Raduly József, Sárosi László, Szentmihályi Antal, Szilágyi I. Gyula, Takács II. József, Török Péter, Várady Béla.

Az ülésen az Illovszky Team közössége – egyöntetűen – Baróti Lajos, Fister Ferenc, Korsós István, Menczel Iván, Molnár Dezső, Vidáts Csaba és Zombori Sándor nevével egészítette ki a listát. A tagok arról is döntöttek, hogy a legendákon kívül az utóbbi három évtized öt legnépszerűbb labdarúgója is bekerül az illusztris társaságba. E kvintettben – betűrendben – Ferenczi István, Galaschek Péter, Juhár Tamás, Oleg Sirinbekov és Váczi Zoltán kapott helyet.

Az összejövetelen szóba került a stadionavató-mérkőzésre meghívható ellenfél is. A Vasas vezetősége olyan együttest keres, amely történetileg kötődik labdarúgócsapatunkhoz, ezért klubunk első körben a bécsi Rapiddal vette fel a kapcsolatot, de az egyébként szembeszökően szívélyes osztrákok válogatottjuk esetleges vb-szereplése, valamint a Rapid várható BL- vagy EL-selejtezője és saját stadionjának avatása miatt nem tudták vállalni szereplést. Az Illovszky Team támogatásával a következő felkérés a Vasashoz hasonlóan piros-kékben játszó, klubunk legjobbjaival annak idején Közép-európai Kupa-döntőt is vívó Bologna csapatához érkezik, függetlenül attól, hogy a világbajnokság és a kupaselejtezők miatt minden esetben komoly kihívás nemzetközi ellenfelet találni a jövő nyárra.


Hirdetések