Jenkei Dániel, 2017.05.05. | Ökölvívás

Harcsa Zoltán a szerb fővárosban nyert tornát.

A hagyományos, immár 55. alkalommal megrendezett Belgrade Winners ökölvívótornán összesen 91 versenyző lépett szorítóba a különböző súlycsoportokban. Teljes csapattal  jelentek meg az oroszok, a skótok és természetesen a házigazda szerbek is.

A Vasas-Süllős Boxing Team fiatal versenyzője, Kozák László 69 kg-ban kapott ismét lehetőséget a válogatott színeiben, neki ezúttal egy mérkőzés jutott, de a szövetségi kapitány értékelése alapján nem játszott alárendelt szerepet az összecsapáson.

Országos bajnokunk, Hegyi Barnabás  a legnépesebb súlycsoportban - 75 kilóban - nem volt szerencsés. Már az első mérkőzésen – erősen vitatható körülmények között - pontozással veszített skót ellenfelével szemben.

A legnagyobb remény vasasos és magyar szempontból kétszeres olimpikonunk, Harcsa Zoltán szereplését övezte, aki szintén 75 kg-ban mérette meg magát. Magabiztos győzelmek és egy visszalépés után a döntőig menetelt, amelyben egyhangú pontozással (5-0) győzte le a török Birol Aygunt, így újabb komoly nemzetközi sikert könyvelhet el.

A belgrádi tornával párhuzamosan  Nyitrán  rendezték az Olimpiai Reménységek versenyét, magyar, lengyel, cseh és szlovák versenyzők indulásával. Ezen a tornán a Vasasból Kozák László testvére, Kozák Renátó (66 kg) a junior korcsoport döntőjéig verekedte magát, és ezüstérmet szerzett.


Hirdetések