Dobos Sándor, 2017.05.02. | Vízilabda

Majdnem baj lett Egerben és Kaposváron, de aztán mégsem, és ez jelent valamit.

BENU Ifjúsági Országos Bajnokság, 21-22. forduló:

ZF-Eger–Vasas-Continental 12-13 (4-3, 2-3, 4-4, 2-3)
Gólszerzők:
Kürti 4, Melegh 3, Tamir Fried 3, Mata, Magyar, illetve Burián 3, Hajdu 3, Bencz 2, Fodor 2, Trombitás 2, Makszim

Kaposvári VK–Vasas-Continental 12-13 (3-4, 3-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők:
Németh L. 3, Molnár Á. 3, Tóth B. 2, Tóth Á. 2, Varga Á., Csikós, illetve Fazekas G. 6, Trombitás 3, Fodor 2, Hajdu, Makszim

Az idegeinkkel játszanak ezek a fiúk – mondhatnánk, miután ránézünk az ifjúsági bajnokság két hétvégi mérkőzésének végeredményére. Egerben és Kaposváron is 13-12-re nyert a csapat, előbbi mérkőzésen Trombitás Tamás lőtte a győztes gólt alig egy perccel a vége előtt, míg vasárnap az egész meccsen remeklő Fazekas Gergőnek kellett még a legvégén megvillannia, hogy aztán már csak a szépítésre fussa a hazaiaknak.

A legutóbb a KSI elleni rangadót büntetőkkel elveszítő, a bajnokságban egyébként remeklő Vasas-Continental ismét bizonyította, hogy ha jön a baj, ki tud térni előle, helyén volt a szív. Más kérdés, hogy ezeket a helyzeteket megelőzhette volna a társaság.

Trombitás Tamás épp erről beszélt, amikor egy összegzésre kértük:

„Tényleg húzós meccsek voltak. Egerben teljes csapattal voltunk lent, az egriek nagyrészt 99-es születésű vagy fiatalabb játékosokból álltak, akik évek óta együtt vannak, és kifejezetten jó kis csapat. Sajnos, védekezésben alulmúltuk magunkat, jó pár elkerülhető gólt kaptunk. Kaposvárra különböző okok miatt pár hiányzóval érkeztünk, de ez önmagában még nem indokolta volna azt, ami történt. Kemény csapat a Kaposvár, az Eger is, mennek, úsznak, hajtanak. Vasárnap az első két negyedben nagyjából megtaláltuk a számításainkat, hátul volt pár hiba a védekezésben. Ez nem lett volna baj, vártuk, hogy szétnyíljon a meccs. Aztán sorra kaptuk az egyenlítőgólokat, és elkezdtünk, elkezdtem kapkodni. Nem a saját játékunkat játszottuk, ami nem lett volna baj, hiszen 13 lőtt góllal lehet meccset nyerni. Buta, szerencsétlen gólokat kaptunk viszont, amik nem férnek ilyenkor bele. Sajnálom, hogy így alakult, én is szétestem mentálisa, viszont így, hogy látjuk, hol és miben kell fejlődni, örülhetünk, hogy időben kaptuk a pofont.”

Azért ne feledjük, mindkét meccset megnyerte a csapat, azaz amíg a végkifejlet a három pont, olyan nagy baj azért nincs.

Folytatás május 7-én, amikor a Szeged érkezik a Tüske-uszodába.

A bajnokság élcsoportja:

1. KSI 65 pont
2. Vasas-Continental 61 pont
3. BVSC 51 pont
4. FTC 51 pont
5. UVSE 47 pont


Hirdetések