Jenkei Dániel, 2017.04.27. | Atlétika

A Vasas maratonistái  kiválóan teljesítettek a hétvégén, Gyurkó Fanni Londonban, Jenkei Péter pedig Hamburgban futott egyéni csúcsot.

A Vasas SC hosszútávfutója saját egyéni csúcsát közel három perccel megjavítva, a 19. helyen ért célba a 2017-es Hamburg Maratonon vasárnap délelőtt.

A 2:20:31-es időeredmény pillanatnyilag az idei esztendő legjobb magyar eredményét jelenti a 42,195 km-es távon. A versenyt az etióp Mekonnen Tsegaye nyerte, megelőzve London maratoni futó olimpiai bajnokát, Stephen Kiprotichot.

Jenkei Péter a verseny után elmondta, hogy az egyéni csúcs volt a cél, ennek érdekében egy jó iramot futó bollyal tartotta a lépést, és közben a félmaratoni ideje is az egyéni legjobbja volt már. Harmincöt kilométerig remekül érezte magát, ezután következett egy kisebb hullámvölgy, amely miatt végül nem lett meg 2 óra 20 percen belüli idő, de így is elégedett, hiszen nyolcadik európaiként ért célba a rangos viadalon.

A Skóciában élő Gyurkó Fanni 2:41:20-as idővel ért célba a brit fővárosban, ezzel az eredménnyel ő is vezeti az idei magyar ranglistát. Beszámolója szerint elsősorban az első kilométereken, és a táv közepén voltak nehézségei, de függetleníteni tudta magát a körülményektől és két percet javított az eddigi legjobb idején.




Hirdetések