Jenkei Dániel, 2017.04.20. | Röplabda

Remekül sikerült kezdeményezés debütált a Folyondár utcában.

Szupermini csapatunknak nagyon kevés alkalma volt az idei szezonban megmérettetni magát, így a szakosztály kiemelt tornát rendezett a korosztály legjobb nyolc csapatának részvételével. Nagypénteken, az I. Vasas Szupermini Kupán a Delta RSE, az Érd, a Super Girls (korábban Herkules), a Kertváros SE, az UTE, a Szeged, a KRA, a Békéscsabai RSE, és természetesen a Vasas fiataljai csaptak össze egymással.

A tornán a Magyar Röplabda Szövetség által elfogadott szabályok szerint játszottak a csapatok, amely egy hónappal az Országos Szupermini Kupa előtt kiváló erőfelmérő volt valamennyi résztvevőnek.

A csapatok két négycsapatos csoportban kezdték meg a küzdelmeket. A csoportmérkőzéseket követően közös ebéd következett, majd a keresztjátékokkal és a helyosztó mérkőzésekkel zárult az eseménydús nap.


Fotó: Vasas Attila

Gintner Domonkos, a vasasos lányok edzője így értékelt:
- Egy hónappal az Országos Szupermini Kupa előtt nagyon sokat segített ez a torna. Mivel kevés alkalom volt szupermini tornán részt venni és látni a lányok játékát, most jó képet kaptam arról, hol tartunk. Azzal a céllal indultunk neki a tornának, hogy felmérjük az erőviszonyokat és mindenki megpróbálja kihozni magából a maximumot. A csoportmérkőzéseket a harmadik helyen zártuk, a keresztjátékot elveszítettük a Békéscsaba ellen, majd az UTE-tól is kikaptunk, így végül a hatodik hely jutott. Technikailag már stabilabbak vagyunk, mint az előző megmérettetéseken, a támadásaink viszont még nem elég pontosak és sokszor bátortalanok is vagyunk. Rengeteg hasonló mérkőzés hiányzik még a gyerkőcök kezéből és ezt sajnos nem lehet edzések számával pótolni. Ezért is voltunk hálásak ezért a tornáért, mert minőségben és mennyiségben is tudtunk ezen a ponton változtatni. A következő cél, hogy az "örökös" 6.helyen változtassunk és feljebb lépjünk.

A torna végeredménye:

    1. Központi Röplabda Akadémia (KRA)
    2. Szeged
    3. Super Girls
    4. Békéscsabai RSE
    5. UTE
    6. Vasas-Óbuda
    7. Kertváros SE
    8. Delta RSE Érd
 


Hirdetések