Jenkei Dániel, 2017.04.17. | Röplabda

Ma este Békéscsabán startol a 2016/17-es bajnokság fináléja.

Nincs új se a nap, se a röplabdahálók alatt.

Újra bajnoki döntő, újra Békéscsaba. Sorozatban negyedik alkalommal nézünk farkasszemet a viharsarki gárdával, és kár lenne tagadni, nem mi vagyunk az esélyesek. Egyrészt, a csabaiak az elmúlt három évben mindig a mieink ellen lettek bajnokok, másrészt zsinórban tizenhárom (!) tétmérkőzésen maradtunk alul mostanában ellenük. Féleértés ne essék, ez nem feltétlenül a Vasas Óbuda kritikája, a mai magyar röplabdaélethez viszonyítva ellenfelünk kiemelkedő lehetőségekkel bír.

Ennyit róluk, büszkélkedjünk most azzal, hogy a Jókay-csapat az elmúlt tizenhárom szezont tekintve tizenkettedszer játszik döntőt, ami bámulatos teljesítmény. Vezetőedzőnk az utóbbi esztendőkben rendre új csapatot épít a komoly játékmozgás miatt. Idén elsősorban a légiósokra és a magyar fiatalokra támaszkodik, a gárda pedig összeért: ezt ragyogóan bizonyította a Nyíregyháza ellen - végső soron magabiztosan, négy meccsből - megnyert elődöntő. Ezzel egyébként elmondhatjuk, hogy a nyáron tőlünk távozó játékosok mind hátrébb végeztek a bajnokságban csapataikkal, mint a Vasas. És ugyanez igaz a kupára is.

Ha már kupa, februárban természetesen a Békéscsabával játszottuk az Érd Arénában a finálét. Ott egy szettben akadt minimális sanszunk, ennél most mindenképpen jó lenne szorosabbá tenni a csatát. E tekintetben Jókay Zoltán is reális volt, mikor az első meccs előtt beszélgettünk vele. Elmondta, hogy nem kell túlgondolkodni a hétfőn kezdődő csatát, meg kell becsülni a döntőbe jutást, a megfelelő koncentrációval pedig Tálas Zsuzsannáék is kizökkenthetőek, elvégre a teher mindenképpen rájuk nehezedik. A hosszú ideje hiányzó Bodovics Hanna mellett a Nyíregyháza ellen térdsérülést szenvedő Németh Anett hiánya okozhat fejtörést szakmai stábunknak.

Az öt meccsig tartó sorozat Húsvéthétfőn este hatkor startol, idegenben kezdünk, tévés közvetítés mellett. A döntő az egyik fél harmadik győzelméig tart.

A bajnoki döntő pontos programja:

1. mérkőzés: Linamar-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda (április 17., 18 óra)
2. mérkőzés: Vasas- BRSE (április 20., 20.15)
3. mérkőzés: BRSE-Vasas (április 24., 19 óra)
4. mérkőzés (ha szükséges): Vasas-BRSE (április 27., 20.45)
5. mérkőzés (ha szükséges): BRSE-Vasas (május 1., 19 óra)


Hirdetések