Dobos Sándor, 2017.04.16. | Jégkorong

Juniorcsapatunk kapitánya is visszatekint a mögöttünk hagyott, bajnoki ezüstéremmel végződő szezonra.

Ahogyan Szuper Levente szakosztály-igazgató, majd Székely Mádai László vezetőedző összefoglalta, fejlődött és összességében jó szezont zárt a Vasas-Continental U20-as csapata.

Így gondolja ezt a gárda csapatkapitánya is.

„Lehetett volna jobb is, érhettünk volna el jobb eredményt is, ebben szerintem mindannyian egyetértünk, de mivel nagyon sok pozitívum ért minket, és végülis bajnoki döntőt játszottunk, mondhatom, hogy jó volt ez az idei szezon. Apró dolgokon múlt sok minden, nem egy bizonyos dolog miatt nem sikerült végül az arany. Valószínű fent úgy gondolták, hogy most még ne legyünk bajnokok. De ami késik, eljön, mert elég sok van ebben a társaságban, idén tényleg igazi csapattá váltunk, ezt a döntőben is bebizonyítottuk” – fogalmazott Czakó Barna.

Hozzátette, teljesen egyértelműen felismerhető a csapat karaktere és játéka. „Szerintem, ha csukott szemmel játszanánk, néhányan akkor is tudnánk, hogy a másik hová mozdul, mit csinál, mire vár. Az elmúlt két-három év nagyon összecsiszolt minket, a játékunkat.”

A Vasas-Continental „csékája” a szezon közben egy hosszabb időre kiesett a keretből sérülése miatt, és ezzel nem volt egyedül, ez is közrejátszott abban, hogy az osztrák bajnokságban nem sikerült a rájátszásba jutás.

„Sokszor előfordult, hogy nem teljes kerettel álltunk ki, és többször is éreztem azt a többieken, a csapaton, hogy nem tudunk eléggé felpörögni egy-egy meccshez. Sokkal tovább is juthattunk volna az osztrák bajnokságban, ha egy kicsit jobban kijön a lépés, ha néha nagyobb kerettel tudunk játszani, meg ha jobban fel tudunk pörögni. Most így alakult.”

S hogy mi volt ebben a szezonban a legjobb élmény a csapatkapitánynak?

„A döntőbe jutás és maga a döntő. Függetlenül attól, hogy végül elvesztettük. Nagyon jó meccseket játszottunk, ezekből lehet a legtöbbet tanulni, és ezt várjuk mindannyian a legjobban. A második MAC-siker után belül egy kicsit elveszítettük már a párharcot, végül ez így is történt. De pozitívum a döntő. A Winter Classicot én is említeném, mint ahogy az edzőnk is megtette. Mindannyiunknak ez volt az első ilyen élménye, szerintem mindig emlékezni fogunk rá. Nagy élmény volt a MAC elleni alapszakasz-győzelem is, amikor az utolsó másodpercben egyenlítettünk és a döntő második mérkőzése, amikor idegenben lőttünk hetet. Én tényleg sok pozitívumot láttam” – mondta Czakó Barna.

A kérdésre, miszerint mi lesz a jövőben a csapattal, így válaszolt:

„Szerintem mindannyian jól érezzük magunkat a Vasasban, én legalábbis igen. Ez egy olyan brigád, amelyik minden nap örömmel jött le edzésre, és úgy is ment el, összetartóak és egységesek vagyunk. Nem tudni, kit keresnek meg, olyan nagy probléma szerintem nem adódhat akkor sem, ha egy-két ember távozik, mondjuk azért, mert szeretne már egy kis pénzt keresni. Mi tényleg csapat vagyunk, csapatként működünk, hiszen nem nagyon van olyan messze kimagasló képességű játékosunk, aki vagy akik egyedül már egy felnőtt csapatban meghatározó játékosok tudnának lenni. Ezt a második helyet is csapatként értük el, és így együtt meg is van az esélyünk a javulásra. Egy-két éve még lehet, hogy legyintettek az ellenfelek, ha a Vasasról volt szó, most már inkább tartanak tőlünk, ezt az eredményeinkkel értük el. Meglátjuk, mit hoz a jövő, a következő hetekben okosabbak leszünk. Megyünk előre!”

A juniorcsapat számára most két hét pihenő következik, májusban kezdődik majd el az alapozás, addigra körvonalazódhat majd a Vasas-Continental U20-as csapatának következő időszakának stratégiája is.


Hirdetések