Dobos Sándor, 2017.04.15. | Vízilabda

A VasasPlaket vereséget szenvedett Miskolcon az OB I rájátszásának első fordulójában. 

E.ON OB I, rájátszás, az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:

Pannergy-Miskolci VLC–VasasPlaket 12-8 (3-3, 3-2, 5-3, 1-0)
Kemény Dénes Sportuszoda, vezette:
Vogel G., Csanádi

Miskolc: Csoma – Vadovics 5, Bowen 3, Jakab D., Misic, Milicic, Halek 3. Csere: Lukács Á., Hornyák 1, Szabó R., Lukács D. Vezetőedző: Sike József

Vasas: Jónás – Bóbis 2, Babay 1, Mészáros, Njegovan 1, Takács, Steinmetz Á. 1. Csere: Lindhout, Simon H. 1, Burián, Marnitz G. 2, Bencz. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 4/12, illetve 2/11
Ötméteresek: 2/3, illetve 1/2
Kipontozódott: Lukács D. (32.), illetve Babay (22.)
Kiállítva cserével: Misic (22.)

Az egyik fél hetedik pontjáért vívott párharc állása: 6-3 a Miskolc javára.

Elkezdődött a rájátszás az OB I-ben, a Vasas az alapszakasz után a középszakaszban is a nyolcadik helyen zárt, így az 5. helyezett Miskolccal vívja a rájátszás első párharcát. Ez a küzdelem 3-3-ról indult, hiszen mindkét csapat legyőzte a másikat egyszer, érdekes, hogy idegenben.

A VasasPlaketnek egyébként kellett egy bravúros 9-9-es döntetlen a középszakasz utolsó fordulójában ahhoz, hogy a borsodiakkal találkozzon. Hőna Dávid régóta nem állhat Földi László rendelkezésére, kimaradt a keretből ezúttal a holland válogatott Jesse Koopman is, ő alapember a csapatban, hiánya érzékeny veszteség volt.

Steinmetz Ádám szerezte a meccs első gólját, az amerikai válogatott Alex Bowen 5 méteresből egyenlített, majd a Miskolc vezetett Vadovics Viktor révén, arra a találatra Simon Henrik, másik centerünk válaszolt, 2-2. Halek Márton is lőhetett egy ötöst, erre a szabálytalanságot elkövető Marnitz Gergő válaszolt, potyogtak a gólok a találkozó elején.

A második negyed elején nem, akkor pontatlanabbá váltak a csapatok, egészen a harmadik percig kellett várni az első gólra, azt Bóbis Máté révén a Vasas szerezte, emberelőnyből, 1-0 után ismét a mieinknél volt az előny (3-4), más kérdés, hogy Halek nyomban egyenlített akciógóljával. Felváltva estek a gólok, Vadovics találatára Babay Árpádnak kellett válaszolnia, 5-5, szűk két perccel a nagyszünet előtt jött az első nagyobb hiba, Burián Gergő hagyott ki egy büntetőt, kár volt érte.

Lehetett volna aztán javítani, Sasa Misic szabálytalankodott büntetőt érően, de Robin Lindhout is kihagyta az 5-öst, ez nem fér bele egy ilyen mérkőzésen. A sors büntetett, Jakab Dániel juttatta előnyhöz a Miskolcot a második negyed végén (6-5).

Fordulás után nem kezdődött valami jól a játék, a mérkőzésen remekül játszó ifjúsági világbajnok Vadovics Viktor újabb két gólt szerzett, a harmadik szakasz elején már négynél járt, 8-5-re húzott el a Miskolc. A kapusok közül Csoma Kristóf jobb napot fogott ki, mint Jónás György, a meccs eldőlni látszott 9-5-ös miskolci vezetésénél.

Aleksandar Njegovan kozmetikázott az eredményen a harmadik negyed derekán (9-6), majd Bowen góljára Marnitz válaszolt, hogy aztán feljegyezzük, hogy a hazaiak egyik legjobbja, Sasa Misic cserés kiállítást kapjon, Babay Árpád pedig kipontozódjon a 22. percben történt kakaskodásuk után.

Még egy gólváltás történt a negyed végén, háromgólos hátránnyal következett az utolsó szakasz. Azért nem négygólos, mert Halek kihagyta 5 méteresét 3 másodperccel a dudaszó előtt.

A zárószakasz gólszegényre sikeredett, de azt az egyet, ami esett, a Miskolc lőtte, és ezzel négy góllal, 12-8-ra megnyerte a találkozót.

Nagy baj még nincs, a Miskolc előnybe került, de még ki lehet harcolni az újabb miskolci kirándulást.

A második mérkőzést április 19-én, szerdán rendezik a Tüske Uszodakomplexumban.

Földi László vezetőedző értékelése:

"Nehéz a mérkőzést értékelni, de azt el kell mondanom, hogy a Miskolc ma jobb volt. Gratuláltam is nekik, a mérkőzés második részében fegyelmezettebbek voltak, kevesebbet hibáztak és jobban használták ki a helyzeteiket. Az első félidővel még nem volt gond, a végére viszont kicsit szétestünk fejben. Kimaradt két büntető a meccsen, persze, hogy az a két gól is hiányzott, de egy 5 méterest ki lehet hagyni, egy győzelem összességében nem ezen múlik. Sok nehézségünk volt a meccs előtt, de a vízben senkit nem érdekel, kinek mije fáj, ki mennyit tudott edzeni vagy mennyit nem a mérkőzést megelőző napokban. Küzdöttünk, hajtottunk, amíg bírtunk, nagyon bízunk benne, hogy szerdán más lesz a végeredmény."


Hirdetések