Jenkei Dániel, 2017.04.06. | Kézilabda

A szakmai célok elérése érdekében nevezték ki az új vezetőket.

Több hónapja tartó szakmai egyeztetések és pályáztatási folyamat végén kialakult kézilabda-szakosztályunk új vezetői struktúrája. A szakosztály tiszteletbeli elnöki pozícióját dr. Bakonyi Tibor tölti be, az elnök Fehér Tamás, az igazgató Gurics Attila, míg a stratégiai főtanácsadó Györfi János lesz.
 
Markovits László klubelnök és Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes a szerda esti edzés előtt mutatta be az új vezetőséget a szakmai stábnak és a felnőtt csapat játékosainak.
 
Markovits László klubelnök a következőket fűzte a fejleményekhez:
- Az Angyalföldi Sportiskolával nagyon szorosan együttműködve, hosszú ideje próbáljuk újraépíteni a Vasas kézilabdáját. Fő céljaink egyike, hogy felnőtt csapatunk ismét az első osztályban szerepeljen; ennek eléréshez fontosnak tartottuk az új vezetés felállítását. A különböző pozíciókra felkért személyek a szakmai feladatok ellátásán túl az anyagi háttér előteremtésében is szerepet játszhatnak. A közeljövőben a létesítményfejlesztésben is nagy előrelépések történnek: a nyárra elkészül az edzőcsarnok parkettaborítása, ezzel párhuzamosan megkezdődik a csarnok korszerűsítése, amely – a stadionépítéshez hasonlóan – 2018 nyarára fejeződhet be.


Ki kicsoda?

Dr. Bakonyi Tibor, tiszteletbeli szakosztályelnök: Hosszú évek óta segíti a szakosztályt támogatóként, korábban lánya révén szülőként is kötődött a Vasas kézilabdájához. Játékosként az Elektromosban játszott, háromszoros szenior Eb-győztesnek és négyszeres ezüstérmesnek mondhatja magát.  Tizenhét éven át volt a MOB-elnökségi tagja, a szervezetben alelnökként a Magyar Kézilabda Szövetséget képviselte. Egyetemi fokozatú szakedzői oklevéllel rendelkezik.

Fehér Tamás, szakosztályelnök: A tenisz világából érkezett civil üzletember, bejegyzett könyvvizsgálói végzettséggel. Kézilabda vezetői tapasztalattal is rendelkezik, a 2011/12-es szezonban a dunaújvárosi kézilabdaklub elnökeként tevékenykedett.

Györfi János, stratégiai tanácsadó: Stratégiai tervezéssel foglalkozik tizennégy éve, ennek keretében sportstratégiákat készített országos, sportterületi, területi, városi, sportági szinteken. Sportminisztériumban dolgozott stratégiai főosztályvezetőként, a Magyar Olimpiai Bizottságban osztályvezetőként. A Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke, az Innovációs Szakbizottság elnöke. A sportban megvalósult és megvalósítható innovációkkal foglalkozik, így országos innovációs konferenciákat szervez.  EHF - MKSZ mesteredző, az MKSZ Edző és Utánpótlás Bizottságainak éveken keresztül vezetője volt. Harmincnyolc évig kézilabdázott beállósként, többek között a Bp. Spartacusban, a Debreceni Dózsában, és a Ferencvárosban. Vezetőedzőként huszonöt évet dolgozott első és másodosztályú csapatoknál (pl. Százhalombatta, Pestszentlőrinc – Elektromos, Bp. Építők – Hargita, Dabas, Kispest), vezette a férfi juniorválogatottat is. Tanítványaiból, játékosaiból nagy számban kerültek ki edzők, vezetők, sportszakemberek. Évtizedek óta elkötelezett híve a magyar kézilabda minőségi emelkedésének, jelenleg is a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségének tagja.

Gurics Attila, szakosztály-igazgató: Szülei híres sportolók, édesapja világbajnok birkózó. Édesanyja az 1965-ös világbajnok csapat kapusa és csapatkapitánya, emellett  kétszeres bajnok volt a Vasassal. Attila egész életét a sport tölti ki, versenyszerűen birkózott, majd egy sérülés után váltott a kézilabdára. Dolgozott a Debrecennél, ahol EHF-kupát  nyert, a Cornexinél Székesfehérváron, és öt évet a Vasasnál is Köstner Vilmos, valamint Mocsai Lajos edzősége idején.


Balról jobbra: Györfi János, Fehér Tamás, Dr. Bakonyi Tibor és Gurics Attila


Hirdetések