Jenkei Dániel, 2017.03.29. | Karate

Fontos tettet hajtottak végre karatésaink Szekszárdon.

Március 18-án, Szekszárdon rendezték meg a 22. Széki Kupát. A versenyt az őszi – szintén ugyanitt megrendezett – Cikádor Kupához hasonlóan a Bátaszék Sport Egyesület karatésai szervezték. Az őszi esemény karate szakosztályunk egyik legemlékezetesebb versenye volt: valamennyi korosztályban indultak versenyzőink, a nap végén pedig megszereztük első csapatkupánkat – egy összesített második hellyel.

A tavalyi siker után idén is nagy várakozásokkal készültek a mieink a versenyre, a nyolcéves kezdőktől a világversenyeket megjárt felnőttekig valamennyi korosztályban képviseltettük magunkat.

Versenyzőink és a szülők hangos  szurkolása egész nap bezengte a csarnokot, ami láthatóan rengeteg pluszt adott a tatamira lépőknek.

Összességében 8 arany - 4 ezüst és - 6 bronzérmet nyertünk, így az érmek száma alapján – a szakosztály történetében először – a haladók között a Vasas lett legeredményesebb csapat, és elhoztuk a csapatösszesített első helyezettnek járó Széki Kupát.

Egri Tamás szakosztály-igazgató így értékelt:
- Szakosztályunk minden tagja számára hatalmas élmény volt a verseny, a sikerekből mindenki kivette a részét: kitűnő egyéni teljesítmények a kicsiktől a nagyokig formagyakorlatban és küzdelemben is, fergeteges szurkolás egész nap a szülőkkel együtt, amit zárásnak megkoronázott az első csapatösszesített kupánk, nagyjából így tudnám összefoglalni. Köszönjük a bátaszéki karatésoknak a szervezést, a szülőknek az egész napos kitartó szurkolást, és gratulálunk a versenyzőinknek! A munka nem áll meg, készülünk tovább a tavaszi versenyidőszak megmérettetéseire és az őszi világbajnokság kvalifikációjára!


Edzőink a dobogó tetején a csapatösszesített első helyezettnek járó kupa átadásakor

 

Eredményeink:
Bartos Benedek: 8-9 éves kata 1. hely, kumite 1. hely
Barta Domonkos: 10-11 éves kata 3. hely
Tomán Zsombor: 12-13 éves kata 3. hely, kumite 3. hely
Mérő Bálint: kadet kata 1. hely, junior kata 1. hely
Csicsay Gergely: kadet kata 2. hely, junior kata 2. hely
Borbély Márk: kadet kumite 3. hely
Makay Kiara: junior kumite 3. hely, felnőtt kumite 2. hely
Geréd-Király Tamás: junior kumite 1. hely
Knirsch Marcell: junior kumite 1. hely, felnőtt kumite 3. hely
Klement Kármen: felnőtt kumite 1. hely
Forgács Tamás: felnőtt kata 1. hely
Sindeles Szabolcs: felnőtt kata 2. hely


Hirdetések