Jenkei Dániel, 2017.03.23. | Curling

A Szekeres Ildikó-Nagy György vegyes páros negyedik helyen végzett a budapesti világkupa állomáson.

A Kamaraerdei Curling Klubban rendezték meg a X. Westbay Kupát, amely egyben a Curling Champions Tour budapesti állomása, így évről évre rangos nemzetközi mezőny gyűlik össze a viadalon. Ezúttal összesen tizenhárom ország húsz vegyes páros csapata lépett jégre: a nevezettek között szerepelt a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt páros, valamint a tavalyi év világbajnoka, az orosz Anastasia Bryzgalova-Aleksander Krushelnitckii kettős. A mezőny egy részre a kanadai világbajnokságra való felkészülés jegyében érkezett Budapestre.

Vasas-szempontból a legkomolyabb reményekkel Szekeres Ildikó és Nagy György szereplését vártuk, akik a közelmúltban azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy az előkelő harmadik helyre léptek előre a 2016/17-es vegyes páros világranglistán.

A duó remek teljesítményt nyújtva megverte az idei világbajnok orosz párost, a legjobb négy között azonban alulmaradtak. A bronzmeccsen végül a Gina Aitken-Bruce Mouat párossal mérkőztek meg, a skótok 7-3-ra győztek, így Szekeres Ildikóék a negyedik helyet szerezték meg. Az mindenesetre megállapítható volt a játékukon, hogy egy ideje már a remek kanadai térner, Darryl Horne irányításával készülnek.


Szekeres Ildikó és Nagy György (Fotó: Freeman Fotó/Palancsa Péter)

 A másik Vasas-érdekeltségű csapatunk, Páthy-Dencső Blanka és Szabó Gergely most először szerepelt CCT vegyes páros versenyen, ők szoros meccseket játszottak az alapszakaszban, de nem sikerült bejutniuk a legjobb nyolc közé.


Páthy-Dencső Blanka és Szabó Gergely (Fotó: Freeman Fotó/Palancsa Péter)

Az aranyérmet az orosz Komarova-Goryache páros szerezte meg, felülmúlva az ex-vasasos Kiss Zsoltot, illetve Palancsa Dorottyát.

A közeljövő programját tekintve folytatódik a CCT-sorozat, a Szekeres-Nagy páros sorrendben Dumfriesban, Rigában, majd Tallinban méreti meg magát, a budapestihez hasonló, rendkívül erős mezőnyben. Duónk továbbra is harmadik a világranglistán.


Hirdetések