Dobos Sándor, 2017.03.17. | Jégkorong

Hosszabbítás után dőlt el a juniorbajnokság döntőjének negyedik mérkőzése. A MAC nyert.

U20-as bajnokság, döntő, 4. mérkőzés:

MAC Budapest–Vasas-Continental 4-3 – h.u. (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)
Gólszerzők:
Szigeti (14., 32.), Tóth G. (55., 76.), illetve Czakó (1.), Csiki (16.), Pápa (38.)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Megint minden elölről kezdődik. Másodszor mondjuk ezt, és még az is lehetséges, hogy még egyszer fogjuk. Azok után, hogy a MAC megnyerte az U20-as döntő első meccsét, majd a Vasas idegenben egyenlített, csapatunk a Jégpalotában megszerezte a vezetést, amit most a kék-fehérek újra nullára hoztak hosszabbításban aratott sikerükkel, 2-2-re áll a finálé.

Ki-ki meccs volt ez a pénteki, és nem azért, mert a döntő két résztvevőjéről van szó, hanem azért, mert kiegyenlített volt a játék. Pedig 19 másodperccel a kezdés után azonnal gólt lőtt a Székely-Mádai Gergőt ismét soraiban tudó Vasas-Continental, a csapatkapitány Czakó Barna villant.

Fotók: Vasas Attila

Egészen a harmad derekáig kellett várni az egyenlítésre, a döntőben eddig elég gólerős Szigeti Ákos talált be. Ugyanő volt az, aki a második harmadban a vezetést szerezte meg a MAC-nak, merthogy azonnal kihasználták a hazaiak emberelőnyüket.

Pazar góllal sikerült ez kiegyenlíteni, Pápa Márton a kapu jobb oldalának közelében felvágta a korongot a bal felsőbe, a kivitelezés mesteri volt, ismét a Vasasnál volt tehát az előny.

Czakó Barna csapatkapitány a döntő kezdete előtt nyilatkozta, hogy ebben a párharcban nem 50 vagy 55, hanem 60 percig kell koncentrálni, nem lehet egy pillanatra sem kiengedni. Nos, a MAC kihasznált egy figyelmetlenséget, és Tóth Gergely révén éppen az 55. percben egyenlített (előtte egy kapuvasat is lőtt egyébként).

Jöhetett a hosszabbítás, merthogy újabb gól már nem született a rendes játékidőben, azaz ismét ráadásra kényszerültek a csapatok, hasonlóan a harmadik felvonáshoz.

Meglehetősen izgalmasra sikeredett a hosszabbítás, végül annak 16. percében ismét Tóth volt eredményes, egy kontra végén, a MAC örülhetett.

Egyenlő, ismét, mindkét csapat két győzelemre van az aranyéremtől. 

Székely-Mádai László vezetőedző így értékelt a nagy csata után:

„Jól kezdtük a mérkőzést, és a meccs nagy részében egyébként taktikusan is hokiztunk. A harmadik harmadban aztán nagy teret adtunk az ellenfélnek, abszolút helyzetbe hoztuk őket, hiszen játszhatták a saját játékukat. Nem igazán tudtuk megállítani őket, amit jelez is, hogy egyenlítettek. Talán fejben nem tudtuk jól reagálni a dolgokat, mert aztán a hosszabbításban volt erőnk előre menni, és az eltelt időt tekintve is nekünk állt a zászló, jobbak voltunk, de a hoki már csak ilyen, nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ők pedig igen. Nem szabad, hogy ez bármiben is visszavessen bennünket, nyilván ma nincs okunk örülni, de a párharc folytatódik, legközelebb odahaza, a Jégpalotában nyerni kell.”

A döntő 5. mérkőzését március 22-én, szerdán, 17 óra 40-től rendezik a Jégpalotában.


Hirdetések