Dobos Sándor, 2017.03.13. | Jégkorong

Jánosi Csaba szerint a lehetőségek alapján egy vállalható szezont futott az ificsapat mind a hazai, mind a nemzetközi bajnokságban.

A Vasas-Continental ifjúsági csapata a Debrecen elleni, 5. helyért vívott párharc elvesztésével a hatodik helyen zárt a magyar bajnokságban. A felsőházba jutás jó eredmény a csapattól, az osztrák bajnokságban, az Erste Bank Junior League-ben viszont egy kicsivel jobb mutató elérésére is lehetett volna esély.

„Ketté kell bontani a szezon értékelését, már csak azért is, mert az EBEL-ben egy másfajta tempóban jöttek egymás után a mérkőzések. Valamivel többet is lehetett volna nyújtani ott, de a sorozatterhelést nehezen bírta el ez a csapat. Ennek nagyon egyszerű oka van, a keret létszáma elég szűkös volt egész évben” – kezdte az évértékelést Jánosi Csaba vezetőedző.

„Azt gondolom, a Győrt nagyobb szerencsével, és erővel meg tudtuk volna még előzni összesítésben, de így is magunk mögött tudtunk a tizenöt együttesből négyet. Nagyjából 10-12 pontot lehetett volna még szerezni, amivel kicsit előrébb végezhettünk volna. Ami a magyar bajnokságot illeti, az egy teljesen más műfaj, kimondottan jó eredménynek számít, hogy a felsőházba jutottunk. Ami hiányérzetként mutatkozik meg bennem az az, hogy az előttünk végző öt csapattól egyetlen pontot sem tudtunk szerezni. Az éremnek persze van egy másik oldala is, a mögöttünk végző csapatok ellen csak két pontot vesztettünk, a Pesterzsébet és a Miskolc ellen.”

Kérdés, mennyit fejlődtek a játékosok a szezonban lejátszott 32 EBJL- és 24 magyar bajnoki mérkőzés során.

„Azt, amit szerettünk volna, azt megértették a játékosok, a feladatokat elvégezték, a taktikai repertoárt befogadták, nagyjából követték is. Ami nem sikerült az az, hogy a formánk folyamatosan tartson egy szintet, ne legyenek nagy kilengések a sorozatterhelés során. Becsúsztak nagyobb vereségek, de voltak pozitív meglepetések is, amikor egy jóval erősebb csapat ellen játszottunk szoros meccset. A munkamorál, a játékosok egyéni és csapatszinten mutatott elkötelezettsége megfelelő volt. Tudni kell, hogy a csapat fele elsőéves ifista, és a serdülő és ifi korosztály között tempóban nagyon nagy a különbség. Ráadásul az életkorból adódóan ilyenkor érnek el a gyerekek a kritikus időszakba, amikor megfelelően kell menedzselni az időbeosztásukat, hogy az iskolát és a sportot össze tudják egyeztetni. Ez a kulcskérdés ilyenkor, ki mennyire elhivatott a sportág, a klub iránt.”

Jánosi Csaba szerint a Vasas egyre vonzóbb a fiatalok körében, a Szuper Levente által menedzselt szakosztály egyre nagyobb elismerést vívott ki a hazai hokitársadalomban, jó munka folyik a klubban, és megvan a kiszámíthatóság, a nyugodtság – nem mellékesen a Jégpalota révén a körülmények is kiválóak. „A gyerekek tudnak azonosulni a Vasas identitásával, és ez jó, hogy így van, mert ez a későbbi sikerek záloga is” – mondta Jánosi Csaba.

A szakembertől azt is megkérdeztük, élvezte-e a szezont a kispadon.

„Jól érzem magam a klubban, szeretem ezt a korosztályt, és örültem már az elején is, hogy ezt a feladatot kaptam Nagy Lászlóval, segítőmmel, akivel kiválóan tudunk együtt dolgozni. Van hiányérzetem, persze, hiszen mindig is a győzelem és a siker vezetett előre a pályafutásomban, de összességében nem zártunk rossz évet. Büszkék vagyunk a gyerekekre, mert egy szűk keret vitte végig a szezont, és minden egyes játékos hozzátette a magáét a közös eredményekhez. Nyugodtan mondhatom, hogy mindenki kulcsember volt, és ne feledjük, a serdülőcsapatból is sokan feljátszottak az év során, mint ahogyan a már a juniorkeretben bizonyítók közül is voltak lejátszók. Nagy nyomás volt a játékosokon, és ezt elbírták összességében. Ha a kicsi, 15 fős keretben 3-4 játékosnak nem ment, az már döntően befolyásolta az adott meccs eredményét, de senkitől sem várhatjuk el, hogy 20-30 meccsen keresztül ugyanolyan magas szinten játsszon. Elégedett vagyok tehát, kíváncsian tekintünk a következő szezon elé.”

A csapat játékosa, Altmann Márk így értékelt:

"Azt gondolom, tűrhető szezont futottunk, bár mint minden csapat életében, nekünk is voltak jó és rossz pillanataink. Az egész szezonban kevés játékossal tudtunk dolgozni, és ez nehezítette meg leginkább a munkát. A szezon közben történt egy kapusváltás is, a juniorokhoz kellett "feladnunk" egy kapust, Farkas Gergő személyében, aki meg is hálálta ott a bizalmat. Ennek ellenére szerintem jól teljesített a csapat, vette az akadályokat. Szívvel-lélekkel játszva bejutottunk a playoffba, ami mindenkinek nagyon jól esett. Kár, hogy nem tudtunk végig olyan játékot nyújtani, hogy akár a harmadik-negyedik helyért is mehessünk. Így sajnos, csak a hatodik helyen zártunk a magyar bajnokságban, ami nem olyan rossz eredmény. Szerintem kicsit több van bennünk, csak valamiért nem tudtuk ezt kihozni magunkból. Személy szerint elégedett vagyok a szezonommal, odatettem, amit lehetett, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő."

A Vasas-Continental mérlege az Erste Bank Junior League-ben:

32 mérkőzés
8 győzelem
1 szétlövéssel aratott győzelem
23 vereség
26 pont
6. hely az A csoportban

A magyar bajnoki alapszakasz végeredménye:

1. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 52 pont
2. MAC Budapest 50 pont
3. UTE 47 pont
4. Csíkszereda 42 pont
5. Debrecen 37 pont
6. Vasas-Continental 7/2/0/11 60-88 25 pont
7. DVTK 25 pont
8. Győr 24 pont
9. Pesterzsébet 18 pont
10. KMH 10 pont
11. Tisza Volán 0 pont

A rájátszásban:

UTE - Vasas-Continental 7-3
Vasas-Continental - UTE 1-10

Az 5. helyért:

Debrecen - Vasas-Continental 5-2
Vasas-Continental - Debrecen 0-4


Hirdetések