Dobos Sándor, 2017.03.12. | Jégkorong

Hivatalosan is eldőlt, hogy a Vasas SC U9-es csapata a második helyen zárt a nemzetközi sorozatban.

Nemrég az Újpest ellen játszott sorsdöntő meccset a Vasas minicsapata a European Hockey League-ben, azon a találkozón a lilák nyertek, így eldőlt, hogy az első helyen zárnak a kupában, amelyen osztrák, cseh és szlovák csapatok vesznek még részt.

Székely Csaba vezetőedző arról számolt be, hogyan sikerült a csapatnak az utolsó kör.

„Pozsonyba utaztunk, ahol a Danuve Islanders ellen vívtuk az utolsó olyan meccset, amely beleszámít a bajnokságba. Azért fogalmazok így, mert ezúttal is leszerveztünk egy edzőmérkőzést a Skalica ellen, amelyet 1-0-ra megnyertünk. A Danuve ellen izgalmas, nagy tempójú meccset vívtunk, amit végül sikerült 2-0-ra hozni. Tudni kell, hogy ezen a két mérkőzésen egy keskenyebb pályán, kisebb kapura kellett játszani, ez a többi csapat dolgát is megnehezíthette itt korábban. Sűrű volt a mérkőzés, jó ellenféllel találkoztunk, de végig mi domináltunk, így a győzelem teljesen megérdemelt, végig bírtuk a 2x35 percet, merthogy egymás után játszottuk le a kér mérkőzést. Ezzel a sikerrel eldőlt, hogy a második helyen zártunk az EMHL-ben, ami egy nagyon szép eredmény a srácoktól. Pozsonyba utazunk majd április 8-án, a végső tornára, amelyre a legjobb hat csapatot hívják meg, és ahol mindenki játszik mindenkivel.”

A szakvezető elmondta még, hogy a jövő hétvégén az U10-es csapaton van a sor, a Trnava ellen kell bizonyítani. Az egy évvel idősebbek csapata az EMHL-győzelem küszöbén van, Nagyszombaton dől el a kérdés.


Hirdetések