Dobos Sándor, 2017.03.12. | Vízilabda

Egy idegesebb kezdést követően is biztosan nyerte meg az UVSE elleni mérkőzést a Vasas-Continental ificsapata.

BENU Ifjúsági-bajnokság, 14. forduló:

Vasas-Continental–UVSE I. 10-5 (2-1, 1-2, 3-1, 4-1)
Gólszerzők:
Burián 3, Bencz 2, Fodor R. 2, Máté, Trombitás, Hajdu, illetve Kibédi, Mezei, Baksa, Dala, Szilárdi

Egy kicsit hisztis volt a Vasas ezen a vasárnap délelőttön, ezt maga Plézer János vezetőedző mondta a meccs után, de valójában közben is. Éppen ezt rótta fel a játékosoknak az első negyedet követően: „Hagyjuk abba a hisztit!” – kérte övéitől.

A fiúk nagyjából hallgattak a mesterre, annak ellenére, hogy a meccs későbbi szakaszában is elő-előtűnt egy-két érzelmi kitörés. Ez persze köszönhető a tétnek, valamint annak, hogy az UVSE elleni találkozók mindig presztízsrangadónak számítanak.

A Vasas-Continental kitartóan tapad a nagyon erős KSI-re a bajnokságban, a sportiskolások mögött jó ideje a második helyen állnak a mieink, három pont lemaradással.

Az UVSE a negyedik, sosem szabad lebecsülni, és ezen a vasárnap kora délutánon is jól tartották magukat, egészen a harmadik negyed végéig. 1-0 után (20 másodperccel a kezdés után, az első támadásnál azonnal eredményesek voltak) 4-3-ra vezettek még, a mieink hibáit kihasználva tartották magukat.

Aztán szép lassan kijött a két csapat közötti különbség, Dévai Kristóf is jól védett, Bencz Rolf remekelt, kicsit lehiggadtak a srácok (Hajdu Attila és Fazekas Gergő is cserés kiállítást kapott korábban), a születésnapját vasárnap ünneplő Burián Gergő is megszórta magát, így nem született meglepetés a végén.

A főszereplőktől a találkozó végén megtudtuk, mi okozta a kissé ideges játékot.

Plézer János vezetőedző így látta a rangadót:

„Két felnőttjátékosunk, Bencz Rolf és Burián Gergő nem edzett velünk a héten, ez meg is látszott az elején, így kicsit a meccs első fele is amolyan edzés volt, hogy összeszokjunk. Látszik, hogy ez probléma nekünk, de örömteli, hogy ennek ellenére is 10-5-re meg tudtuk nyerni ezt a találkozót. Ha az elején át tudtuk volna lőni az ellenfél zónáját, akkor hamarabb is eldőlhetett volna a három pont sorsa. Nem kidolgozott helyzetekből, saját hibáinkból kaptuk ugyanis a gólokat. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játék az még mindig nem olyan, mint amilyet szeretnénk. Várjuk azt az időszakot, amikor a két játékos végleg csatlakozhat hozzánk, mert akkor egy szintet tudunk majd lépni felfelé. Erre szükség is lesz a Final Fourban. Most a legfontosabb az ob II, ott Rolf és Gergő nélkül játsszuk majd le a Ferencváros második csapata elleni sorsdöntő meccset április 8-án. Nagyon készülünk rá.”

Hajdu Attila a meccs után így összegzett:

„Az elején egy kicsit álmoskásan kezdtünk, tény, hogy volt egy hisztis időszak is, mert nem mentek be a dolgok. Aztán a végén, amikor higgadtnak kellett lenni, akkor azok voltunk, ezért alakulhatott ki ez a nagy különbség. Gergő kicsit hamar eldurrant (Burián Gergő – a szerk.), de a végén visszaállt és igazi vezére volt a csapatnak. Az összeszokottságban van egy kis hiányosság, de a csapatszellem és az összetartás megvan köztünk, rendszeresen találkozunk az edzéseken kívül is, programokat szervezünk. Nagyon eltökélt társaság vagyunk, az lesz a kérdés, a KSI-t mennyire tudjuk megszorongatni vagy remélhetőleg megverni a későbbiekben.”

Trombitás Tamás a mérkőzést követően beszélt a két kiállításról is:

„Nagyon rég kaptunk cserés kiállítást, valószínű azért lehettünk idegesek, mert nagyobb volt a tét, nehezebben is ment az elején és az Újpest is jól bírta egy ideig. Az M-zónából le tudtak fordulni, könnyebben el tudott pattanni az emberben valami, de jó, hogy a két szélsőnk hiánya után is bírtuk tartani a meccset, sőt, még nőtt is a különbség. Régen fáradtam el így, de ezek szerint van bennünk erő, hogy a végére 10-5-tel hoztuk a meccset.”

A Vasas-Continental ificsapata legközelebb március 19-én, Szombathelyen játszik bajnokit.


Hirdetések