Jenkei Dániel, 2017.03.07. | Karate

Szófiában rendezték a korosztályos karate kontinensviadalt, amelyen két Vasas-versenyző vett részt.

A kategóriák nyelvére lefordítva, Mérő Bálint kadet katában és -57 kg kumitében, Forgács Tamás pedig junior katában kvalifikálta magát a viadalra. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Klement Kármen is képviselte volna a Vasast, de végül egy sajnálatos bokasérülés megakadályozta a részvételben.

Mérő Bálint katában magabiztosan, 5-0-ra nyerte az első meccsét, így győztesen mutatkozhatott be világversenyen.
A körülmények megnehezítették a kategória résztvevőinek dolgát, a tatami nagyon csúszós volt, amihez Bálint következő ellenfele jobban alkalmazkodott: az ír versenyző kevesebbet kockáztatott, magasabb állásokkal járta a formagyakorlatot, így ő jutott tovább.

Versenyzőnknek a kata után pár órával újra teljesítenie kellett, kumitében a későbbi bronzérmes német fiúval kezdett. A meccs számunkra jól indult: Bálint egy ütéssel vezetést szerzett, de az utolsó tíz másodpercben kicsit leült, így ellenfele megfordította a mérkőzést.


Mérő Bálint a formagyakorlat közben

Forgács Tamásnak nagyon nehéz dolga volt, amit már a sorsolás pillanatában lehetett tudni. Egy olasz ellenféllel került szembe, és hiába járt nagyon jó katát, végül alulmaradt. Volt némi remény a vigaszágas szereplésre, de legyőzője végül kikapott a negyeddöntőben


Forgács Tamás katázik

Egri Tamás szakosztály-igazgató, aki a helyszínen követte végig tanítványai szereplését, így értékelt honlapunknak:  - A szófiai Eb volt a Vasas Karate eddigi legnagyobb megmérettetése, három versenyzőnk összesen négy számban kvalifikált, végül ebből háromban tudtuk megmérettetni magunkat. Elégedett vagyok a fiúkkal, jól teljesítettek, több külföldi edző és versenyző és felfigyelt rájuk, érdeklődött, hogy honnan érkeztünk. Ez a verseny számos tapasztalattal szolgál, amelyeket biztosan hasznosítani fogunk a jövőre nézve, a következő nagy feladat ugyanis az őszi korosztályos világbajnokság lesz.


A Vasas Karate delegációja az Európa-bajnokságon:
Egri Tamás szakosztályigazgató, Forgács Tamás és Mérő Bálint.


Hirdetések