Dobos Sándor, 2017.02.26. | Jégkorong

A Graz elleni két sikerrel fejezte be idei EBYSL-szereplését a Vasas U20-as csapata.

EBYSL, 35-36. forduló:

Vasas-Continental-Grazer99 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)
Gólszerzők:
Czakó (25., 51.), Oroszi (2.), Surányi (13.), Kövesdi (32.), illetve Hirschberger (22.), Färber (40.)

Vasas-Continental-Grazer99 8-2 (1-1, 4-0, 3-1)
Gólszerzők
: Szlama (7.), Kövesdi (34., 48.), Varga T. (37.), Czakó (37.), Kováts M. (38., 44.), Bukor (44.), illetve Stradner (8.), Jell (28.)

Nem sikerült a rájátszásba jutni.

Ez már korábban eldőlt, egy novemberi és egy januári hullámvölgy elég volt ahhoz, hogy pár mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt már világossá váljon, hogy a playoff ebben az idényben csak álom maradjon a Vasas-Continental számára. A hátralévő meccseket viszont le kellett játszani, és hasznunkra fordítani – például kiváló lehetőség volt a taktikai elemek gyakorlására a magyar bajnoki elődöntő, majd péntek óta szerencsére a döntő szellemében.

A Graz elleni hétvégi duplameccs persze már a harmadik és negyedik mérkőzés volt a héten, így nem csoda, ha fáradt lábak csúsztak ki a jégre. A Graz a liga gyengébb csapatai közé tartozik, ez mondjuk mázli volt a szempontunkból, nem biztos, hogy szerencsés lett volna a szezon legfontosabb párharca előtt egy rossz élmény, mondjuk egy vereség után hangolni.

Merthogy rutinból meg tudta oldani a feladatot csapatunk a hétvégén. Szombaton Oroszi Álmos révén már gyorsan vezetést szerzett csapatunk, ezt a 13. percben sikerült megtoldani egy másik védő, Surányi Zsolt gólja révén, így megnyugtatóan folytatódhatott a játék, annak ellenére, hogy szépítettek a vendégek. A mieink kapuját a 16 éves Farkas Gergely védte, 27-szer próbáltak túljárni az eszén, kétszer sikerült.

Csakhogy a Vasasnak ötször, a másik oldalon (a csapatkapitány, Czakó Barna duplázott), így magabiztos sikerrel zárult az első felvonás.

A másodikat vasárnap kora délután rendezték, itt már nem volt ott a csapattal Farkas Gergely és Csiki Attila sem, mindketten az U18-as csapattal Debrecenben léptek jégre, az ifiegyüttesünk ugyanis az 5. helyért vívott párharc első mérkőzésére volt hivatalos. Nos, ők 2-0-s vezetésről végül 5-2-re kikaptak, így a két győzelemig tartó párharcban a Debrecennél az előny.

Nem játszott Szlépka Armand, Szabó Bence, Székely-Mádai Gergő, Márkus Balázs, Tornyai Gábor és Zsigmond Bence sem vasárnap, kisebb sérülések okán.

Meglehetősen kaotikus meccsre sikeredett ez az utolsó, ebben közrejátszhatott a fáradtság is, de olykor a kívülálló is nehezen tudta követni, mi miért történik a jégen – a vendégek sok mindent bevetettek, hogy kompenzálják a tudásbeli különbséget. Rengeteg kiállítást hozott a meccs (a második harmad végére 86 percnyi jött össze!), és olykor durva játékot is, több alkalommal is hatalmas bunyó kerekedett, ami miatt sokáig állt a játék. Ezzel együtt 1-1 után négy Vasas-gól következett, a jobb erőkből álló csapatunk kihasználta a védelmi réseket, amiket a Graz hagyott.

A második harmad végére eldőlt a meccs, a harmadikban pedig tovább folytatódott az, ami addig. Rengeteg kiállítás és jó pár hazai gól.

Így szépen búcsúzott az Erste Bank Young Stars League idei szezonjától a Vasas-Continental egy majdnem két és fél órás meccsel. (A Villach elleni elhalasztott találkozót már nem játsszák le.)

A folytatás már a bajnoki döntőben, március 8-tól. Az ellenfél még kérdéses, mert a Fehérvár hatalmas csatában, 0-3-ról fordítva 6-5-re nyert szombaton a MAC otthonában, így a fővárosiak már „csak” 2-1-re vezetnek, legközelebb Székesfehérváron tehetik fel a pontot az „i”-re, ellenkező esetben jön a mindent eldöntő ötödik meccs, Budapesten.

Székely-Mádai László vezetőedző értékelése: „A hétvége célja az volt, hogy jó szájízzel távozzunk az osztrák bajnokságtól, sajnáljuk, hogy lemaradtunk a rájátszásról. Örültünk volna, ha néhány tétmeccset még játszhatunk, de végül nem így alakult. A döntőbe jutásért nagy áldozatokkal fizettünk, sokan kiestek most a csapatból, de szerencsére a csapat a hétvégén is készen állt arra, hogy a feladatát megoldja.”

Kováts Máté a meccs után így összegzett: „Nem szabadott belemenni az adok-kapokba ezen a mérkőzésen, mert a cserepadunk rövid volt. Profin kezeltük a helyzetet, ebben a helyzetben is megmutatkozott a fölényünk, és az, hogy ilyenkor is képesek vagyunk összetartani. Hála az égnek, én is be tudtam találni, jókor jöttek a gólok, el tudtuk hitetni velük, hogy semmi keresnivalójuk Összességében hasznos volt az idei EBYSL-szezon, nagyon sok jó meccset játszottunk. Azokat a megingásokat, amik jellemzőek voltak, a magyar bajnoki döntőre ki kell iktatni. Mindegy, hogy ki lesz az ellenfelünk, ugyanúgy készülünk majd a következő napokban.”


Hirdetések