Jenkei Dániel, 2017.02.25. | Klub

A Vasas utánpótlásának kiemelkedő sportolóit is díjazták.

Az idei évben a hagyományos Héraklész-gálára péntek délután került sor, az eseményen kaptak elismerést a 2016-os év legeredményesebb utánpótláskorú sportolói és edzőik.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy utánpótlás-nevelés nélkül az élsportban sem lesznek eredmények később. Erre példának a riói olimpiát hozta, amelyen a magyar csapatot alkotó sportolók közel háromnegyede kapcsolódott korábban valamilyen formában a Héraklész-programhoz.

A 2016-os eredmények alapján a Vasas Sport Clubból három sportolónkat díjazták.

A párbajtörőző Bakos Bálint Szombathelyen járt középiskolába, a helyi vívóakadémia legeredményesebb versenyzője volt, 2016 nyarán költözött Budapestre és így lett a Vasas vívója. A tavalyi évben csapatban junior Európa-bajnoknak és világbajnoki ezüstérmesnek mondhatta magát.

Bányai Zsombor szintén párbajtőröző, őt aligha kell bárkinek bemutatni, az egyik legnagyobb vasasos vívótehetségnek számít. Ő is tagja volt a világ és Európa-bajnokságon remeklő junior válogatottnak, és egyéniben is begyűjtött egy vb-bronzérmet.

A két fiatal oroszlánrészt vállalt tavaly novemberben abban is, hogy a Vasas párbajtőrcsapata megnyerje a felnőtt országos bajnokságot. Mindkét versenyző mestere Halla Péter.

Burián Gergő a VasasPlaket felnőtt vízilabdacsapatának kerettagja, a tavalyi évben a korosztályos magyar vízilabda-válogatottal ifjúsági világbajnoki bronzérmes lett, és bekerült a junior nemzeti csapatba is, amellyel Hollandiában hetedik helyezést ért el az Európa-bajnokságon.

Az este során párbajtőrözőink a fiú kiscsapat kategóriában kaptak díjat, míg a vízilabda-válogatottat - Burián Gergő távollétében - a nagycsapatok kategóriában ismerték el.


Markovits László, a Vasas SC elnöke, Bányai Zsombor, Halla Péter, Bakos Bálint,
és Polgár-Veres Árpád, klubunk sportszakmai elnökhelyettese (fotó: Vasas Attila)


Hirdetések