Jenkei Dániel, 2017.02.12. | Curling

Remek világranglista-helyezéssel büszkélkedhet a Szekeres-Nagy vasasos curling vegyes párosunk.

Legfrissebb állás szerint a Westbay-Vasas párosa, Szekeres Ildikó és Nagy György egy svácj és egy orosz duó mögött a harmadik pozícióban áll a 2016/17-es curling vegyes páros világranglistán.

A páros hölgytagját, Szekeres Ildikót kértük arra, hogy meséljen honlapunknak a remek eredmény hátteréről:

„Azt gondolom, hogy a „gyakorlat teszi a mestert” mondás ránk is igaz, meglátszik, hogy mostanában délelőttönként heti három-négyszer gyakorolunk, eljutottunk Kanadába edzőtáborba, emellett pedig sok versenyen indulunk.
Egy hétvégén minimum öt meccsünk van, így folyamatosan játékban vagyunk. Az úgynevezett CCT (Curling Champions Tour) versenyeiből áll összes a világranglista helyezés. Ha fogalmazhatok így, ez egy igen előkelő klub, versenyről versenyre világklasszisok ellen tudunk játszani, ami nagyon jó lehetőség számunkra.”

„Minden versenyen pontokat kapunk az aktuális helyezésünktől függően,  mostanában sikerült stabilan jól szerepelnünk, ennek köszönhető az összetett harmadik hely. Kitzbühelben nyerni tudtunk, és máshol is szinte mindig ott voltunk legalább a negyeddöntőben, tehát folyamatosan top 8-as helyezéseket értünk el. Legutoljára a svácji Arauban versenyeztünk, kiváló minőségű jégen és kövekkel. Az egyetlen problémát az jelentette, hogy nem sikerült a helyszínen gyakorolnunk előtte, emiatt kicsit gyengébben kezdtünk, de sikerült visszakapaszkodnunk és végül itt is összejött egy ötödik hely."   

       

„Néhány verseny még hátra van a sorozatból, jövő hétvégén Pozsonyba megyünk, de indulunk még Észtországban vagy például Skóciában is a szezon során. Nehéz kérdés, hogy mi a realitás számunkra, az biztos, hogy a top 8-ban nagy kiegyensúlyozott párosok vannak. Négy-öt világbajnok is szerepel a mezőnyben, és sok az új arc is, hiszen a vegyes páros felkerült az olimpia mezőnyébe, ami miatt jelentősen nőtt a versenyszám presztízse.”

„Nekünk is nagy cél és motiváció egy esetleges olimpiai szerepelés, de igazából már egy jó világbajnoki helyezés is hatalmas boldogságot jelentene. Azt azért fontos tudni, hogy Gyurival továbbra is munka és család mellett versenyzünk, így még mindig azt mondom, hogy ez számunkra egy hobbi. Annak viszont nagyon is komoly!”


Hirdetések