2007.10.13. | Kézilabda
Kéthetes bajnoki szünet után,  csapatunk az eddig ötven százalékos teljesítményt nyújtó Hódmezővásárhely otthonában próbálta meg gyarapítani pontjai számát. A terv sikerült, hiszen fordulatos és izgalmas mérkőzésen sikerült kiharcolni a döntetlent.

ASA-HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI NKCSE-UNIQA VASAS 27–27 (15–15)
Hódmezővásárhely, 500 néző

Vezette: Hargitai I, Markó

Hódmezővásárhely: Abramovics – Földes 2, Nyikolajenko 6, Gerstmár 1, Borbély 4, Jenőfi 5, Koroknai 3 (2). Cs: Vörös (kapus), Fülöp, Wolf 5 (2), Sípos, Szepesi 1, Jókai, 
Edző: Rapatyi Tamás
Vasas: Guiu – Sterbik 1, Lőw, Kupricsnenkova 6, Gaál 2, Pollakova 2, Balog B. 11 (8). Cs: Tóth Zs. (kapus), Nagy K. 3, Kolos 2,
Edző: Papp György 

Az eredmény alakulása. 7. p.: 4–3. 14. p.: 8–8. 19. p.: 12–9. 27. p.: 15–12. 36. p.: 17–17. 42. p.: 20–18. 53. p.: 24–24. 58. p.: 27–25
Kiállítások: 20, ill. 8 perc 
Hétméteresek: 4/4, ill. 10/8 

A pontvesztéssel végződött Goldberger elleni meccs  után, Papp György vezetőedző  együtt értékelte a lányokkal az eddigi teljesítményt. Átbeszélték azokat a dolgokat, amiken feltétlenül javítaniuk kell, és összegyűjtötték azokat, amik jól működtek eddig is. Ezután személyre szabva meghatározta az egyes játékosok feladatait az elkövetkezendőkre. 
Úgy tűnik a két hét alatt taktikailag és mentálisan is sikerült  jól felkészülnie a csapatnak, a  lányok nagy elszántságának meglett az eredménye: azaz pontszerzés, egy papíron nálunk jóval erősebb csapat otthonában.
Ennek  a döntetlennek szurkolóink felé is azt kell sugároznia, hogy a játékosok mindig képességeik maximumát próbálják  nyújtani, megérdemlik a bizalmat és a bíztatást.

"Volt tartása a csapatnak, egy emberként küzdöttek a lányok. Nagy bizonyítási vágy volt bennük, hiszen meg akarták mutatni, hogy ez a társaság nem az utolsó helyre hivatott. Alapcélunk a bentmaradás, de azért a középmezőny vége lenne az igazi ." - kezdte a találkozó értékelését Papp György, majd így folytatta:
"Miután Guiut a kezdeti bizonytalankodása miatt lecseréltem, Tóth Zsanett  nagyon jó kapusteljesítményt nyújtott 45 percen keresztül, de a  hajrában újra pályára lépő kezdő hálóőrünknek is nagy szerepe volt a pontszerzésben.
Jól összeszedett volt a védekezésünk. A héten igazolt – saját nevelésű - Lőw Andrea elsősorban a védekezésben jeleskedett, azt gondolom nagy segítségére lesz a csapatnak a jövőben.
Balog Bea biztos kézzel értékesítette a büntetőket, kis megingás után a döntő pillanatokban megint nem hibázott. 
Kupricsenkova kimagaslóan játszott, sajnos térdsérülést szenvedett, az utolsó tíz percben már nem is tudtuk pályán tartani. 
A legutóbb némiképpen elmarasztalt átlövőink is jól teljesítettek. Nagy Kriszta a hét  utolsó három napjában - betegsége miatt - nem tudott edzeni, de így is vállalta a játékot, és  Pollakova teljesítménye is javuló volt. Sokat segített neki, hogy Lőw Andi az ő válláról is tud terheket levenni, hiszen jelenlétével nő a variációs lehetőségeim száma, a kulcsjátékosokat időnként le tudom hozni a pályáról, tudnak erőt gyűjteni. 
Gaál Adrienn beállós játékával teljesen elégedett vagyok, jó formában van. 
Nagyon örülök az egy pontnak, szemmel láthatólag a lányok is megkönnyebbültek. Azt gondolom a  csapatszellemnek is jót tesz az, hogy sikerült bizonyítaniuk, egy a középmezőny elejéhez tartozó csapat otthonában is képesek egyenrangú ellenfélként játszani." 

ja         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hirdetések