Jenkei Dániel, 2017.02.07. | Ökölvívás

A Vasas-Süllős szervezésében az ország négy régiójának fiataljai bokszoltak egymással a hétvégén.

A budapesti Központi Régió múlt szombaton rendezte az év első régiós megmérettetését, amely egy Dunaújvárosba kihelyezett, nyílt pofonparti volt. A FOX-kupa elnevezésű viadal helyszíne nem véletlen, hiszen a Vasas-Süllős Boxing Team bő egy éve kihelyezett műhelyt működtet a városban.

A Vasas által szervezett eseményen összesen négy régió (Budapest, Pest megye, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország) fiataljai vettek részt. Ez összesen tizenhárom egyesületet és hatvankilenc versenyzőt jelentett, tehát a részvétel kiemelkedő volt. A számok világában maradva, a harminc mérkőzés három kategóriára oszlott:  nyolc edzőmérkőzésre, tíz bemutató összecsapásra, és tizenkét úgynevezett könyves mérkőzésre került sor.

A Vasas-Süllős Boxing Team versenyzői ebből tizenöt mérkőzésen szerepeltek. A hét hivatalos találkozót 4-3-as mérleggel zárták a mieink. Emellett elhoztuk a legjobb teljesítményt nyújtó serdülő –és ifjúsági bokszoló címet is, Tóth-Szabó Vilmos, illetve Kovács Adrián révén.

Újszerű kezdeményezésként technikai minimumvizsgákat is lebonyolítottak, ezeket Gedó György, a Vasas Sport Club korábbi olimpiai-és kétszeres Európa-bajnoka, a MÖSZ országos szakfelügyelője tartotta. Összesen harminc leendő ökölvívó tett sikeres vizsgát.


Hirdetések