Jenkei András, 2017.02.01. | Vívás

A tizenhét és fél éves párbajtőrözőnk kisebb szenzációt okozva lett bronzérmes a heidenheimi felnőtt világkupa viadalon.

Halla Péter tehetséges – tavaly például kadett Európa-bajnok volt csapatban – tanítványa szakmai körökben is feltűnést keltő sikert ért el, hiszen nem éppen a surranópályán verekedte be magát a legjobb négy közé a nagy hagyományokkal bíró németországi megmérettetésen.


 Halla Péter és Koch Máté a verseny közben (fotó: hunfencing.hu)

Már a selejtezőben remekelt, a mezőnyből a  legjobb mutatóval kvalifikálta magát a 64-es főtáblára, ahol előszőr egy kínai fiúval, Tannal mérkőzött (a 15:6-os végeredmény azt mutatja, hogy nem volt túl nehéz dolga). Ezután viszont zsinórban három nagyágyú következett. A londoni egyéni olimpiai bajnok, a venezuelai Limardo Gascon (15:12), majd a riói arany birtokosa, a koreai Park (15:12)  sem tudta megállítani Koch Mátét. A legjobb nyolc között a kétszeres egyéni világbajnok észt Novoszjolovval a végletekig kiélezett csatát vívott, ám ismét a vasasos fiú örülhetett a végén (15:14). A döntőbe jutásért a "csak" egyéni Európa-bajnok és csapat olimpiai bajnok francia Borel következett. Ellenfele tanult a nap addigi történéseiből, és a csarnokban tartózkodók között már nagy népszerűséget kiérdemlő, zajosan megnyilvánuló biztatást élvező fiúnkkal szemben fizikai erejét próbálta érvényesíteni, és ez sikert is eredményezett számára (12:15).

Koch Máté nyakába így bronzérmet akasztottak az eredményhirdetéskor Heidenheimben!

A másik két vasasos versenyző hamarabb búcsúzott a viadaltól, Buta Levente a 93., Bányai Zsombor a 171. helyen végzett.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések