Jenkei Dániel, 2017.01.27. | Klub

Lebontották az Illovszky stadion világítótesteit, de nincs már eredményjelző és VIP-helyiség sem. Beszámoló a stadionbontás fejleményeiről.

Olyannyira előrehaladt az Illovszky stadion bontása a hét folyamán, hogy a Fáy utca-Hajdú utca sarkán álló reflektor hétfő reggeli ledöntése után csütörtök délutánra már az összes világító-berendezés eltűnt a pálya körül. Az elemeket ipari alpinisták szelvényenként bontották szét a magasban, majd az egyes darabokat daru segítségével engedték a földre, végül a tartóoszlopokat emelték ki a helyükről.

Ezzel egy több mint harminchét éves fejezet zárul le a Vasas történetében, hiszen az egyenként negyvenhat méter magas világítótesteket 1979. november 7-én avatták fel a jugoszláv Dinamo Zágráb elleni mérkőzésen, amelyet csapatunk – Várady Béla két, valamint Kiss László és Zombori Sándor egy-egy góljával – 4-1-re megnyert. A reflektorok az ezt követő négy évtizedben megannyi emlékezetes találkozóhoz szolgáltattak világosságot a Fáy utcában. Amikor a Vasas esti meccset játszott, azt szinte az egész kerületben lehetett látni. Tavaly októberben, a Videoton elleni búcsúmérkőzésen egy szerencsés szurkoló kapcsolhatta le utoljára a stadion fényeit.

Nemcsak a reflektorok eltűnése jelentett látványos változást a hét során, hiszen eltávolították a szintén legendás eredményjelző acélszerkezetét, s nem áll már az egykori VIP-helyiség sem.

A jövő héten szétdarabolják és elszállítják a lebontott elemeket, kezdetét veszi a lelátót körbevevő járda és a többi közlekedő, valamint az alapzatok bontása.

Képgalériánkban nemcsak a mostani hét történései, hanem a stadionbontás korábbi állomásai is megtekinthetők.


Hirdetések