Jenkei Dániel, 2017.01.24. | Karate

Évnyitó szemináriumon vettünk részt. Beszámoló.

Egy éve, 2016. januárjában, amikor a Vasas Karate szakosztálya megalakult, az első esemény, amin részt vettünk Antonio Oliva szemináriuma volt. Ekkor vettük fel először a Vasas Karate melegítőnket, ekkor mutattuk meg magunkat először vasasosként a magyar karate elitjének.

Idén, január 7-8-án újra részt vettünk a spanyol taktikai edző szemináriumán. Az edzések ugyanolyan magas színvonalon zajlottak, ezúttal is nagyon sokat tudtunk tanulni a mestertől. Szakosztályunk számára mégis kicsit más volt az idei szeminárium: tavaly 1, idén 2 versenyzőnk készült a következő hónapban megrendezendő Európa-bajnokságra. Tavaly 5, idén 9 versenyzőnk vett részt a kumite taktikai edzéseken. Tavaly 3, idén 4 edzőnk volt jelen a gyerekekkel, figyelte és segítette a munkájukat a hétvége folyamán.

Nem csak szakosztályunk, hanem Oliva mester is eggyel magasabb szintre lépett. Idén a Smart Kumite 2 szemináriuma anyagát adta le, ami nagyban épít az eddig tanultakra. A támadás mellett a védekezésre is fontos hangsúlyt fektetett a mester. Kiemelte, hogy a magyar karate fejlődik, mindig, amikor nálunk jár látja, hogy hasznosítjuk azokat, amiket tanított nekünk.

Szakosztályunk EB-re utazó tagjainak, Klement Kármennek és Mérő Bálintnak még több edzése volt a spanyol mesterrel. Hétfőn délelőtt és délután külön az utazó keretnek tartott egy-egy edzést a spanyol mester. Itt még személyre szabottabban tudott foglalkozni a válogatott versenyzőkkel, akiket sok jó tanáccsal látott el, melyet be tudnak építeni a saját küzdelmükbe.

Ismét nagy élmény volt a spanyol mester szemináriumán részt venni. Bízunk benne, hogy a jövő évet is egy ugyanilyen színvonalas szemináriummal kezdhetjük, ahol még több karatésunkkal végezhetünk minőségi munkát.

 


Hirdetések