Jenkei Dániel, 2017.01.24. | Sportlövészet

Újabb sportággal bővült klubunk.

Huszonharmadik sportágként a sportlövészet is csatlakozik a Vasashoz. Klubunk az Angyalföldi Polgári Lövész Egylettel (APLE) köt hosszú távú sportszakmai együttműködést. Ennek értelmében a magas szintű nevelőmunkát továbbra is lövészegylet keretei között végzik, az élversenyzők pedig már Vasas-APLE színekben indulnak a különböző megmérettetéseken. A megállapodásnak köszönhetően első lépésként kilenc sportoló kerül a Vasashoz.

Markovits László, a Vasas SC elnöke: - Továbbra is a stratégiánk része, hogy az aktuális lehetőségeket és racionalitásokat figyelembe véve új sportágakat vegyünk fel a klubhoz. Az APLE hosszú ideje a legkiválóbb nevelőegyesületek közé tartozik, ráadásul száz százalékig angyalföldi kötődésűek, ami kézenfekvővé teszi a közös jövőt. Jogi értelemben nem fuzionálunk, de nagyon szoros partnerségben fogjuk a továbbiakban működtetni a műhelyt. Fontos szempont volt az is, hogy a Magyar Sportlövő Szövetség vezetősége nagyon céltudatosan építi a jövőt ebben az olimpiai sportágban.

Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára: - Szövetségünk örömmel fogadta új tagegyesületeként a nagy múltú és rendkívül eredményes Vasas SC-t.  Határozott szándékunk és programunk, hogy egyesületeinkkel szoros együttműködésben tovább erősítsük sportágunkat az egyetemes magyar sport érdekeit szem előtt tartva. A Vasas SC és az APLE együttműködését támogatjuk. Egyben számítunk a XIII. kerületi önkormányzattal közösen megvalósítható jelentős létesítményfejlesztéssel is, amely  a sportolók számára még jobb feltételeket fog teremteni.

Kovács Tibor, az Angyalföldi Lövészegylet titkára: - Angyalföldön a sportlövészet közel száz éves múltra tekinthet vissza. A Vasas SC-vel több éve ápolunk sportkapcsolatot, nagy öröm számunkra hogy ez az együttműködés most egy olyan új szakaszba léphet, amely biztosíthatja, hogy a jövőben még eredményesebbé váljunk.


Hirdetések