Jenkei András, 2017.01.21. | Vízilabda

Érvényesült a papírforma az E.ON OB I szombati mérkőzésén, a bajnok három ponttal távozott a „Tüskéből”, ám a VasasPlaketnek sincs oka a szégyenkezésre.

VasasPlaket-Szolnoki Dózsa-Közgép 9-12 (1-3, 1-3, 2-2, 5-4)
Tüske Uszodakomplexum, 300 néző.

Vezette: Székely, Bereczki

Vasas: Jónás – Burián 4, Bóbis 2, Mészáros, Takács, Steinmetz Á. 1, Koopman 1 Csere: Njegovan, Bencz, Babay, Hőna 1, Simon H.
Edző: Mátéfalvy Csaba

Szolnok: Kardos – Gocics, Jansik D., Prlainovics 1, Vámos 1, Varga Dénes 5 Mezei. Csere: Szatmári 1, Kis G. 1, Crousillat 2, Alekszics, Fülöp B. 1.
Edző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 6/10
Ötméteresek: -, illetve 0/1
Kipontozódott: Hőna (26.)

Nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik legjobb csapata volt a VasasPlaket ellenfele a férfibajnokság 11. fordulójában. A bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép már a két fél „őszi” meccsén is bizonyította erejét, akkor 14-3-ra győzött, és most is jóval esélyesebbnek számított.
A Vasas dolgát nehezítette, hogy Marnitz Gergő lázas betegséggel küzdött a héten, így az edzéseket nem tudta látogatni, és a keretben sem volt ott szombaton. Szintén távolmaradt a találkozótól Földi László vezetőedző, ugyancsak betegség miatt, őt Mátéfalvy Csaba másodedző helyettesítette.

Kicsit kényelmesen, lassú játékkal indult a mérkőzés, amíg a Szolnok egy lazább tempót futott, addig a Vasas támadásban nem tudott érvényesülni. Az első negyedben három alkalommal is lejárt a támadóidő, de egyébként is nehezen sikerült befejezni az akciókat. Egyszer sikerült, akkor egy Kardos Gergelyről kipattanó labdáért Burián Gergő utánament, majd átejtette a fiatal szolnoki kapust. Ezzel szépített csapatunk, merthogy a szolnoki gólgyár, ha lassacskán is, de beindult.
A nagyszünetre 6-2-es előnyt dolgozott ki a bajnok, Varga Dénes nagyon pontosan célzott, három gólig jutott, a Vasas második gólját Steinmetz Ádám szerezte egy bravúros mozdulattal.

Cseh Sándor alaposan felemelte a hangját fordulás után, merthogy csapata talán könnyedén vette a mérkőzést, a Vasas pedig olykor-olykor megrázta magát. Például Bóbis Máté, aki két nagy gólt ragasztott a vendégek kapujába, a 7-4-es részeredmény egész elfogadhatónak tűnt. Persze, aztán Varga Dénes is válaszolt azonnal, ezzel együtt 2-2-es harmadik szakaszt produkált a két fél. A negyedben egyébként Kis Gábort kellett ápolni, vérzett a lába, vélhetően az egyik párharc során szenvedte el a sérülést.
Gyors gólváltással indult az utolsó negyed, Varga Dénes ötödik gólját Hőna Dávid egyenlítette ki Mészáros Csaba átadása után egy húzással – mármint az volt a mieink ötödik találata. Sőt, Jesse Koopman is lőtt egy „emberest”, öt és fél perccel a vége előtt 9-6-ra jött fel csapatunk.
És ezzel még nem volt vége, egy blokkban elakadó labda után Burián úszott meg, a levegőben magának felpöckölte a labdát, ráfordult, és meglőtte a hetediket (7-9).
A mérkőzés utolsó perceire is szépen játszott a Vasas, kihasználta a Szolnok fegyelmezetlen pillanatait, ami szoros, vállalható végeredményt hozott.

A csoportban némi meglepetésre az OSC megint pontot veszített a Szeged ellen, míg a Pécs továbbra is szárnyal, a mieink elleni siker után győzni tudott Debrecenben is.
Csapatunk legközelebb január 29-én, vasárnap 20 órakor játszik, az ellenfél az A Híd-OSC-Újbuda lesz, azt a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetít.

Mátéfalvy Csaba a mérkőzés után: „Alapvetően az volt a célunk, hogy összeszedett játékot produkáljunk, hogy a későbbiekben, amikor jönnek a számunkra nagyon fontos mérkőzések, akkor ott már egységesek legyünk, és győzelmi esélyekkel lépjünk fel. Megpróbáltuk megnehezíteni a Szolnok dolgát, amennyire tőlünk tellett, annak ellenére, hogy a két csapatot nem lehet összehasonlítani. A szolnokiak hibáit próbáltuk kihasználni. Az elején nagyon nem ment nekünk, nekik igen, benne volt a nagy zakó lehetősége is, de aztán a második félidőben sikerült az ő hibáikat valóban kihasználni. Annak örülök leginkább, hogy a fiúk a szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe, és így tiszta lelkiismerettel mehetünk a holnapi pihenőre.”

A négygólos Burián Gergő a mérkőzés után: „Megtisztelő egy ilyen csapat ellen megmutatni, mire vagyunk képesek, és nagy feladat is. Örülök, hogy ma ilyen jól ment a játék, megpróbálok minél többször ilyen teljesítményt nyújtani. Múlt héten elég rossz játékkal, simán kikaptunk a Pécs ellen, ez a mostani mérkőzés arra nagyon jó volt, hogy játékban visszajöjjünk, és így jó alapokkal várjuk a sorsdöntő meccseinket, ahol bebiztosíthatjuk a nyolc közé jutásunkat.”

E.ON OB I, A csoport, 11. forduló:
További eredmények:
Debreceni VSE-PVSK-Mecsek Füszért 6-8 (1-3, 0-2, 2-2, 3-1)
Metalcom-Szentes-KSI SE 7-6 (1-3, 2-1, 2-0, 2-2)
Contitech-Szeged-Diapolo-A Híd-OSC-Újbuda 10-10 (2-3, 2-3, 3-3, 3-1)

A bajnokság A csoportjának állása:

1. Szolnoki Dózsa Közgép 11 10 - 1 160-78 30
2. A-Híd OSC Újbuda 11   8 2 1 139-92 26
3. VasasPlaket 11   6 1 4 103-104 19
4. Contitech Szeged 11   4 5 2 114-92 17
5. PVSK Mecsek Füszért 11   4 2 5 103-116 14
6. Debreceni VSE 11   4 1 6 99-110 13
7. Metalcom-Szentes 11   2 1 8 70-122   7
8. KSI SE 11   - - 11 67-141   0

Hirdetések