Jenkei Dániel, 2017.01.19. | Klub

Ünnepélyes keretek között avatták fel az újbudai létesítményt, amely a Vasas judósainak is otthonául szolgál.

A 800 négyzetméteres területen megvalósuló beruházás különlegességet az adja, hogy az új judo terem a gazdagréti Csíkihegyek iskola tetején létesült, méghozzá széleskörű összefogásnak köszönhetően.

A csütörtök esti avatóünnepségen jelen volt Dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester, Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára, Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke, Bere Tamás, az Újbuda SE elnöke, Hadfi Dániel, a Vasas Judo vezetője, és Bruckner László, a Csíkihegyek iskola igazgatója.

Az esemény díszvendégei Marius Vizertől és Bere Tamástól emlékplakettet vehettek át azért a közös munkáért, amit az új akadémia létrejöttéért végeztek. Szintén megjelent az ünnepségen az olimpiai bajnok sportlövő, Igaly Diána, az olimpiai ötödik helyezett cselgáncsozó, Karakas Hedvig, és a korábbi Forma 1-es pilóta, Baumgartner Zsolt is.

A hivatalos köszöntők után az Újbuda SE és a Vasas judósai tartottak látványos bemutatót.

Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere: - Felemelő pillanat részesei vagyunk, meggyőző eredménye lett annak a közös munkának, amely a kormányzat és a kerület mellett a szövetség, az iskola, a Vasas Sport Club és nem utolsósorban a szülői összefogás nyomán jött létre. Az a célunk a kerületben, hogy a fiatalok számára minden korosztályban megteremtsük a mozgás, sportolás, egészséges életmód lehetőségét. Ez az akadémia maximálisan megfelel ezeknek a szempontoknak.

Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára: - A sportállamtitkárság részéről az egész építési folyamatot végigkísérhettem a kezdetektől fogva. Elsőre még kicsit kétkedve fogadtam a nagyszabású terveket, de most a saját szememmel láthatom a remek végeredményt. Irigylem azokat a gyerekeket, akik most kezdik a pályafutásukat, azt kívánom nekik, hogy élvezzék a sportolás minden percét. Nem baj, ha nem lesz mindenkiből élsportoló, a sportág szeretete és a sportolás öröme legalább ennyire fontos.

Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke: - Mindenkinek gratulálok, aki részt vett ennek a projektnek a megvalósításában. Bízom benne, hogy az itt felkészülő új judo-s generáció tagjai sok dicsőséget fognak hozni az egész sportágnak, akár magyar, akár nemzetközi szinten.  

Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke: - Nagyon boldog vagyok, egy példaértékű közösség kapott új infrastruktúrát. Hadfi Dániel és Bere Tamás remek munkával, fokozatosan jutatták el a műhelyüket eddig a szintig. Hihetetlen összefogás kellett ahhoz, hogy most itt legyünk, minden szereplőnek köszönet jár ezért. Az, hogy Magyarország legnagyobb és legerősebb klubja befogadta a szakosztályt, komoly lendületet ad minden korosztály versenyzőinek. Végül külön köszönet jár a szülőknek, nagyszülőknek is, hogy ezt a sportágat választották a fiataloknak, ők a mi legnagyobb szponzoraink.

Markovits László, a Vasas SC elnöke: - Az Újbuda SE és a Vasas Judo a tavalyi év elején többlépcsős sportszakmai együttműködést indított el, amelynek a judo infrastruktúra kiépítése is részét képezi. A beruházás egyúttal a Vasas Sport Club 2020-ig megvalósítandó létesítményfejlesztési programjába is beletartozik.  Köszönet jár a főszereplőknek: a Magyar Judo Szövetségnek, az Újbudai Judo Egyesületnek és a helyi szülői közösségnek. Az akadémián keresztül a Vasas család a környékbeli gyerekekkel és szüleikkel is bővülhet, arról nem is beszélve, hogy a tömegsport fontossága mellett a judo olimpiai sportág is, így idővel a versenysport terén is lehetnek reményeink.

Hadfi Dániel, a Vasas Judo vezetője: - Igazi ünnep ez a mai nap számomra, büszke vagyok arra, hogy mostantól egy nemzetközi színvonalú helyszínen tudunk edzeni. Közel harminc éve tart a pályafutásom a sportágban, de bátran mondhatom, hogy ez most az egyik legszebb pillanatom. Úgy érzem, a sportolóink hozzáállásával és az eredményeinkkel vívtuk ki, hogy most itt tartunk. Edzőkollégáimmal azon leszünk, hogy a továbbiakban is a „Család az első” Vasas-mottó jegyében neveljük a judo szeretetére a nálunk sportoló fiatalokat.


Hirdetések