2007.10.03. | Vívás
A Szentpétervárott zajló világbajnokságon befejeződtek a kardozók egyéni küzdelmei. Három vasasos vívónk számára nem sikerült igazán jól a verseny, bár két fiatalunknak elsősorban a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél.

Pető Réka selejtező csoportjából négy győzelemmel lépett tovább, a legjobb 32 közé jutásért a koreai An Mi Ae túl nehéz feladatnak bizonyult, 15:11 arányú vereséget szenvedett tőle és a 34. helyen végzett.

A férfiak küzdelmében Szilágyi Áron magabiztosan jutott tovább a selejtezőből, öt győzelem egy vereség volt a mérlege. A legjobb 32-be jutásért azonban a 2003-as egyéni világbajnok ukrán Lukasenko következett, és ez a kör Áron számára a végállomást jelentette, 15:8 arányban maradt alul. Végső helyezése a 42.

Nemcsik Zsolttól érmet reméltünk, ezúttal ez nem realizálódott. Csak a legjobb 64 között kapcsolódott a küzdelmbe, és könnyed bemelegítésként 15:4-re verte a kanadai Michel Bouloszt. A következő fordulóban a lengyel Adam Skrodzki annál több gondot okozott, 6:11 is volt az állás, Zsolt azonban fordítani tudott és 15:13-ra nyert. A nyolc közé jutás azonban nem sikerült, a  német Nicolas Limbach jól felkészült  ellenfeléből, és bár 7:4-re Nemcsik vezetett,  onnan már csak egy tust itéltek javára, és így 8:15 lett a vége. Ezzel a 9. helyet szerezte meg a VB-n.


Hirdetések