Jenkei Dániel, 2016.11.30. | Ökölvívás

Képíró Ádám remekül bokszolt Egerben.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Magyar Ökölvívó Szövetség, az Eszterházy Károly Egyetem és az ÉMR-Egri Városi Sportiskola közreműködésével Egerben rendezték meg a III. Egyetemi és Főiskolai bokszgálát.

A Vasas-Süllőst a férfi mezőnyben Képíró Ádám, a Szent István Egyetem hallgatója képviselte, és a kecskeméti Antal Andrással kellett megküzdenie az aranyért. Ádámnak nyár elején volt utoljára mérkőzése, így kicsit feszülten kezdett, de a második menetben tiszta ütéseket adott, ellenfelére kétszer is számolni kellett, így TKO-val diadalmaskodott. A bajnoki cím mellett őt választották a viadal legjobb férfi bunyósának is.

A hölgyeknél Fábián Melinda lépett szorítóba, a számára kicsit szokatlan 69 kg-os súlycsoportban, ahol 2-1-re kapott ki az egriek favoritjától, Oláh Esztertől, aki később az egész versenyt is megnyerte.

A viadalon előmérkőzésen mutatta meg magát több ifjú vasasos tehetség, Horváth Máté győzni tudott, Simon Richárd pedig nagy csatában alulmaradt ezúttal.


Hirdetések