Jenkei Dániel, 2016.11.28. | Karate

Mérő Bálint történelmet írt, több versenyzőnk is készülhet az Európa-bajnokságra.

2016. november 27-én rendezték meg a 23. Tatami Kupát, mely a 2017-es szófiai Európa-bajnokság utolsó kvalifikációs állomása volt. A versenyen 13 ország 76 klubjának több mint 760 versenyzője indult.

A Vasas 6 karatéssal indult a versenyen, és a kis létszám ellenére remekül szerepeltünk: 6 versenyzőnk összesen 8 érmet szerzett, és az egyesületi éremtábla 3. helyén végeztünk!

A versennyel eldőlt, hogy 3 versenyzőnk indulhat a 2017. februárjában Bulgáriában megrendezésre kerülő WKF Korosztályos Európa-bajnokságon. Klement Carmen U21 -50 kg kumitében jutott ki úgy, hogy minden kvalifikációs versenyén idősebb korosztályban indult, hiszen még csak januárban fog belépni az U21 korosztályba. A versenysorozat mind a négy kvalifikáicós versenyén dobogóra állhatott, 2 aranyérmet és 2 ezüstérmet szerzett, így 10 ponttal zárta a kvalifikációt.
Forgács Tamás Eb-indulása junior katában már a Tatami Kupa előtt is biztos volt: már októberben behozhatatlan előnyre tett szert. A Tatami Kupán nyújtott teljesítménye is igazolta, hogy ott a helye az Európa-bajnokságon.

A kvalifikációs versenysorozat legnagyobb meglepetése Mérő Bálint teljesítménye, aki történelmet írt a magyar karatéban. Bálint a versenyen kadet katában és -57 kg kumitében is aranyérmet szerzett, így 10 év után ő az első magyar karatés, akinek sikerült kvalifikálnia magát katában és kumitében is egy világversenyre. Bálintnak a verseny előtt még nem volt biztos a kijutása, így hatalmas küzdőszelleméről tett tanúbizonyságot, amikor a kata versenyszám megnyerése és az azzal járó kvalifikáció után a küzdelmet is megnyerte a Tatami Kupán.

Eredményeink:
Mérő Bálint: kadet kata 1. hely, kadet -57 kg kumite 1. hely
Csicsay Gergely: kadet kata 2. hely
Borbély Márk: kadet kata 5. hely
Forgács Tamás: junior kata 1. hely, U21 kata 1. hely
Klement Kármen: junior -53 kg kumite 1. hely, U21 -50 kg kumite 2. hely
Szkotniczky Ákos: U21 +84 kg kumite 3. hely.


Mérő Bálint


Forgács Tamás


Klement Kármen


Hirdetések