Jenkei András, 2016.11.28. | Vívás

Az egyéni döntők sikerei után vasárnap három csapataranyat szereztek a Vasas vívói.

A vasárnap igazi "arany-napnak" bizonyult számunkra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, hiszen a hat versenyszámból háromban a mieink nyakába akasztották a legfényesebb medált az eredményhirdetéskor.

A legváratlanabb, de cseppet sem érdemtelen siker a női kardozóké volt. A lányoknak ráadásul az elődöntőben a címvédő MTK csapatát kellett felülmúlniuk. Ez hatalmas csatában egyetlen tussal sikerült is, a döntő találatot az utolsó párban Kelecsényi Mira Márton Annával szemben érvényesítette. A finálé a BVSC ellen már simább volt (45:37).

Férfi kardban az előző napi egyéni eredmények alapján is mi voltunk a legesélyesebbek, és ez az esély a páston is megmutatkozott. A legtöbb tust (harmincat) a gödöllőiek tudták bevinni az Iliász-Ravasz-Szatmári triónak.


                                                                      fotó: hunfencing.hu

Párbajtőrben Halla Péter ifjú tanítványai a győzelemmel történelminek mondható tettet hajtottak végre, hiszen  csapataranyat a Vasas férfi párbajtőrözői 2016-ig egyetlen alkalommal, 1949-ben nyertek. Vasárnap estefelé azonban ez 67 év után újra sikerült, nem kis mértékben Bányai Zsombornak köszönhetően, aki két mérkőzésen is vert helyzetnek tűnő szituációban fordított befejező emberként. Először a BVSC elleni meccsen az elődöntőben, ekkor nyolc tusnyi hátrányt (25:33) tüntetett el, 14:5-re múlta felül ellenfelét, és jutatta a Vasast a döntőbe. Ott a címvédő Balaton együttese volt a szemben álló fél, akik az utolsó pár előtt 40:36-ra mentek. Ekkor Zsomborra az egyéni bajnok Siklós Gergely várt, de ezúttal ő sem bírt vele. Korosztályos Európa-bajnokunk parádézott a páston, 9:2-re nyert, és megszületett a csapatsiker.

Eredmények:

Női kardcsapat:
  1. Vasas (Katona Renáta, Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mira, edzők: Boros György, Riba Ferenc)

Női párbajtőrcsapat:
  6. Vasas (Szász Emese, Bukóczi Bianka, Csonka Valéria)

Férfi kardcsapat:
  1. Vasas (Iliász Nikolász, Nagy Pál, Ravasz Etele, Szatmári András, edzők: Gárdos Gábor, Gulácsi Ferenc, Nagy Zsolt, Somlai Béla)

Férfi párbajtőrcsapat:
  1. Vasas  (Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Buta Levente, Nagy Dávid, edző: Halla Péter)


Hirdetések