Jenkei Dániel, 2016.11.27. | Vívás

A Vasas vívói uralták a férfi kard és női párbajtőr egyéni magyar bajnokságot.

Olimpiai bajnokunk, Szász Emese Rió után a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tért vissza a pástra, és kis túlzással ott folytatta az országos bajnokságon, ahol az olimpián abbahagyta. Sem a pénteki selejtezők, sem a szombati egyenes kieséses rész nem okozott számára problémát, úgy jutott be a döntőbe, hogy még megszorítani sem tudták.

A fináléban a fiatal tatabányai tehetség, Gnám Tamara várt rá, némi közjáték után, hiszen a technika ördöge kicsit megtréfálta a szervezőket. Az első tus így még az ellenfélé lett, de utána Emese nem hagyott kétségét és magabiztosan menetelt tizenötig, megnyerve ezzel hetedik egyéni bajnoki címét.


Fotó: Vasas Attila

Férfi kardban már nagyobb izgalmak voltak, ismét Szilágyi Áron távollétében. Kétszeres olimpiai bajnokunk Moszkvában, a Nemzetközi Vívó Szövetség kongresszusán reprezentált, méghozzá sikeresen, hiszen 2019-ben Budapest rendezi a világbajnokságot. Mindeközben az Ob-n másik két vasasos, Szatmári András és Iliász Nikolász szépen menteltek, az elődöntőben pedig össze is kerültek, amiből Szatmári jött ki győztesen.

Címvédőnk így a rutinos olimpikonnal, Decsi Tamással nézett szembe az aranyért, jól is kezdte a döntőt, dinamikusabbnak tűnt ellenfelénél, aki viszont nem adta fel, és többször feltornázta magát döntetlenre. A végjátékban aztán Szatmári volt az élesebb, így ismét vasasos nyakba került az aranyérem.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Iliász Nikolász kardban egy bronzéremmel járult hozzá a piros-kék éremkollekcióhoz, akárcsak Bányai Zsombor a férfi párbajtőrözőknél.


Hirdetések