Jenkei András, 2016.11.27. | Torna

Hétvégén a győri Audi Arénában rendezték meg a felnőtt Mesterfokú Bajnokságot, ahol Kardos Botond a Vasas ifjú tornásza alaposan kitett magáért.

Korábbi ifjúsági olimpiai ezüstérmesünk, két esztendeje debütált a felnőtt mezőnyben "mesterfokon", akkor a szerenkénti finálékban három érmet sikerült begyűjtenie, míg összetettben az 5-6. helyen végzett. Idén egy év szünet után, a pénteki az első napon már az összetettben is felállhatott a dobogó harmadik fokára, majd szombaton és vasárnap négy érmet begyűjtve, a szerenkénti döntőkben is remekelt,

Előbb szombaton talajon lett ezüstérmes, majd a vasárnap már teljes mértékben az ő napja volt, hiszen a három szeren két aranyat és egy ezüstöt szerzett meg. A verseny utáni nyilatkozatában elégedetten beszélhetett arról, hogy jól koncentrálva sikeresen hajtotta végre ugrását, és talajfogása is kifogástalan volt, korláton pedig nem csak a győzelem, hanem az erőelemek szép kivitelezése is örömmel töltötte el. Elmondása szerint meglepte, hogy nyújtón második tudott lenni.

A sportoló mestere, Reszeli Péter a következőképpen értékelte Botond teljesítményét: - A bajnokság előtt Cottbusban vettünk részt egy világkupaversenyen, ahol Botond mindhárom szeren finálés lett az erős nemzetközi mezőnyben. Több új elemet is ekkor próbáltunk ki először élesben, ez egy jó gyakorlás volt a Mesterfokú Bajnokságra, ahol az újdonságok már hibátlanul mentek és tulajdonképpen egy lórontáson múlt, hogy nem nyerte meg az összetett versenyt is. A teljesítménye, hozzállása továbbra is kimagasló, a mesterfokú első napján talán még kicsit fáradt volt, de a második nap azt a Kardos Botondot láttam, aki sikeresen szerepelt anno az ifi olimpián. December végéig folytatjuk az edzéseket, további új elemeken kísérletezünk, jövő évtől pedig már az április végi Európa-bajnokság kerül fókuszba. Jó érzés, hogy a felkészülésben maximálisan élvezzük a Szövetség és a Vasas támogatását is.


                                         fotó: http://matsz.hu

Mesterfokú Bajnokság
Egyéni összetett:

    3. Kardos Botond Vasas SC 81.700 pont

Talaj:
    2. Kardos Botond Vasas SC 14.200 pont

Ugrás:
    1. Kardos Botond Vasas SC 13.400 pont (edző: Reszeli Péter)
  
Korlát:
    1. Kardos Botond Vasas SC 14.600 pont (edző: Reszeli Péter)
  
Nyújtó:
    2. Kardos Botond Vasas SC 13.900 pont
 

 


Hirdetések