Jenkei Dániel, 2016.11.03. | Curling

A címvédő Palancsa Dorottya (UTE) - Kiss Zsolt (Westbay–Vasas SC) páros győzött a curling vegyes párosok országos bajnokságán, a fináléban egy Vasas-párost győztek le.

A két győzelemig tartó finálé első mérkőzését 7-6-ra a Szekeres Ildikó - Nagy György (mind kettő Wetsbay–Vasas SC) duó nyerte, majd a másodikat 6-5-re Kiss Zsolték, így a harmadik mérkőzésre maradt a döntés.
 
A kedd esti találkozón 8-2-re nyert a kétszeres világbajnok Kiss – Palancsa páros, ezzel 2012 óta zsinórban ötödik országos bajnoki címét szerezte meg. A 2009-ben vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó - Nagy György duó 2014 és 2015 után sorozatban harmadszor lett ezüstérmes.
 
A Palancsa-Kiss páros ezzel a győzelemmel jogot szerzett arra, hogy képviselje hazánkat a jövő áprilisi kanadai világbajnokságon, ahol olimpiai kvalifikációs pontokat lehet szerezni.
 
Kiss Zsolt így nyilatkozott a döntő mérkőzéseiről: "Három jó mérkőzést játszottunk. Az elsőben kicsit szenvedtünk,
ott a helyezett kövek erejével voltak gondjaink, de még így is szoros volt a találkozó. A második meccsen az ellenfelünk nagyon jól játszott, azt gondolom, hogy talán az egész torna folyamán a legjobban, de sikerült győznünk, még ha kis szerencsével is. Az utolsó meccsen pedig talán mi játszottunk a bajnokság során a legjobban, és mi irányítottuk a játékot. Úgy gondolom, hogy így kell majd játszanunk a továbbiakban is."
 
A bronzérmet az UTE párosa szerezte meg, miután a harmadik helyért vívott mérkőzésen 13-8-ra győzött a
Dencső Blanka (Westbay-Vasas SC) - Szabó Gergely (WSC) páros ellen.
 
Fotó és szöveg: MCSZ

Hirdetések