2007.09.26. | Vívás
Pénteken kezdődik a szentpétervári vívó-világbajnokság, ahol három vasasos versenyzőért szoríthatunk. Féri kardban Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron, női kardban pedig Pető Réka lép pástra.

Szlovenszky Istvánt, a vívó szakosztály igazgatóját kérdeztük az esélyekről:
"Mindhárom fegyvernem szövetségi kapitánya egyetért abban, hogy bár világbajnokságot rendeznek Oroszországban, elsősorban az olimpiai kvalifikáció szempontjából nézik az eseményt. Férfi és női kardcsapatban - ahol szakosztályunk versenyzői érdekeltek -  kiemelten fontos  a jó szereplés.  Ennek a viadalnak az eredményeit háromszoros szorzóval veszik figyelmbe a végső elszámolásnál, tehát a pekingi részvétel szempontjából létfontosságú mindkét csapatnak, hogy négybe kerüljön.
Egyéniben Nemcsik Zsolt, mint már hosszú évek óta mindig, most is számának egyik nagy esélyese. Jól sikerült a felkészülése, jó formában van, bizakodhatunk. 
Mindkét fiatalunk számára elsősorban a tapasztalat szerzésről szól ez a verseny, nagy fegyvertény lenne tőlük, ha az egyéni versenyben a 16 közé kerülnének. Mondom ezt annak ellenére, hogy nyáron Pető Réka 6. helyezést szerzett a felnőtt EB-n, Szilágyi Áron pedig korosztályos  Európa-bajnok. Ő egyébként klubtársa, a sérült Lengyel Balázs helyett került be a csapatba.

Azt még feltétlenül szeretném elmondani, hogy az elmúlt héten Gerevich György ifjú tanítványai szép sikereket értek el. Előbb szeptember 17-én Lengyelországban, Koninban, a 22. alkalommal megrendezett nemzetközi kadet kard versenyen  Iliász Nikolász 144 versenyző között szerezte meg az első helyet, majd a múlt hétvégén junior női kardválogatón  Damu Dóra diadalmaskodott, a fiúknál Iliász Nikolasz a 3 helyen végzett, Szatmári András pedig 7. lett."

ja         

 

 

 


Hirdetések