Jenkei András, 2016.10.19. | Jégkorong

A miskolci Jegesmedvék szomorúan távozhattak a Jégpalotából, remekelt csapatunk.

A szlovén Kranj elleni múlt heti EBYSL-mérkőzés (2-5) után valamivel több ideje maradt a csapatnak a regenerációra, elvégre hétvégén nem rendeztek bajnokit. A rendkívül sűrű program miatt jól is jött egy kis szusszanás, és ez a pihentség meg is látszott a mieink játékán.

28 másodperc elég volt a Vasasnak, hogy gólt szerezzen, a csapatkapitány Czakó Barna talált be (1-0). Ekkor kellett figyelni, hiszen a szezonban volt már arra példa, hogy a gyors gól után kiengedett a társaság. Most ez nem így történt, mert bár 1-1-nél és 2-2-nél is egyenlített a Miskolc, a második harmadban sikerült stabilizálni a játékot, és még két góllal 4-2-re elhúzni.

Ezt a kétgólos előnyt toldotta még meg Oroszi Álmos gólja a harmadik harmadban, a vége 5-2-es siker.

Csapatunk legközelebb szombaton délután a Znojmót fogadja az osztrák bajnokságban.

Székely-Mádai László vezetőedző: „Az eleje szoros volt, akkor nem is minden úgy ment, ahogy szerettük volna, de megbeszéltük a srácokkal, hogy azzal már nem is foglalkozunk. Utána ugyanis egyre jobbak voltunk, sokat lőttünk kapura, meg tudtuk tartani a korongot. Sok jó dolgot csináltunk ezen a mérkőzésen, és ez örömteli. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az ellenfél kapusa nagyon jól védett. Örülök az újabb győzelemnek.”

Oroszi Álmos a mérkőzés után: „Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön az első percben megszereztük a vezetést, azonban ezután visszaálltunk és nem diktáltuk a tempót. A második harmadban volt egy kisebb megingásunk is, de a harmadik harmadban szervezetten, célratörően játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye.”

U20-as bajnokság, 4. forduló:

Vasas-Continental – DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-0, 3-2, 1-0)
Gólszerzők:
Czakó (1., Varga T., Szlama), Szlama (22., Varga T., Oroszi), Márkus B. (32., Székely-Mádai), Czakó (33., Surányi, Zsigmond), Oroszi Álmos (A KÉPEN) (51., Czakó), illetve Szopos (21., Dankó, Kabai), Karda (30., Szopos)

Az U20-as bajnokság állása:

1. Vasas-Continental 11 pont (4 mérkőzés)
2. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 9 pont (3)
3. MAC Budapest 7 pont (3)
4. Debreceni HK 6 pont (4)
5. DVTK Jegesmedvék 2 pont (4)
6. Egerszegi Titánok 1 pont (3)
7. Kanadai Magyar Hokiklub 0 pont (3)


Hirdetések