Jenkei András, 2016.09.26. | Vízilabda

A Miskolc elleni vereség döntött a VasasPlaket sorsáról.

A BENU Magyar Kupa selejtezői során Földi László együttese Miskolcra volt hivatalos, ahol sorrendben az UVSE második csapata, a nyáron megerősödött házigazda, a Kaposvár és a címvédő Eger volt az ellenfél.

Mind a játékosok, mind a szakvezetés reális célnak tekintette a továbbjutást, azaz az első két hely megszerzését a csoportban, ehhez nyilvánvalóan a nagyjából hasonló játékerőt képviselő Miskolcot, valamint a valamivel gyengébbnek tűnő Kaposvárt kellett megverni.

Nos, az UVSE elleni siker után pénteken este a Miskolc elleni mérkőzésen lényegében eldőlt a továbbjutás kérdése, sajnos, nem a mieink javára. Bár az első negyedet még sikerült hozni a házigazda ellen, a nagyszünetben már a Miskolc vezetett (először 6-5-nél vették át a vezetést), és ugyan a harmadik negyedben 5-8 után 8-8-ra egyenlített a junior Eb-ről a hétfőn hazatérő Burián Gergely, a záró szakaszban nem sikerült rátenni még egy lapáttal. A végeredmény (10-12 az MVLC-nek) négy és fél perccel a vége előtt már kialakult.


                                                                 fotó: Fehér Kálmán

Így a papírforma szerint a folytatásban már a „becsület” volt a tét. Ennek megfelelően a Kaposvárt sikerült megverni, az Eger ellen pedig a tisztes helytállás lehetett a cél. Egyben ez a mérkőzés már felkészülés volt a Debrecen elleni 27-i bajnoki mérkőzésre.
Végül 23-10-re nyert az Eger, így a csoport harmadik helyén végzett csapatunk.

Földi László vezetőedző értékelése:
„Kicsit furcsa értékelni a hétvégét, mert nem sikerült a továbbjutás, de ettől függetlenül voltak pozitív oldalai is ennek a négy mérkőzésnek. A korai időpont, a rendezés körülményei befolyásolták a játékunkat, de vannak olyan körülmények, amik mindenkinek azonosak, és nem magyaráznak meg bizonyos hibákat. A Miskolc elleni vereség eldöntötte, hogy reális esélyünk nincs a továbbjutásra. A Kaposvár ellen volt egy jobb teljesítményünk, számszerűleg és játékban is. Az Eger ellen ugyan 23 gólt kaptunk, és ez felvet bizonyos kérdéseket, mégis, voltak momentumok, amik biztatóak a jövőre nézve. A debreceni tornához képest jóval jobban teljesítettünk, de azért össze kell rántani magunkat, mert három nap múlva élet-halál meccset vívunk a Debrecennel. Kicsit hasonló cipőben vagyunk most, mint a tavalyi szezon elején, de most ezzel kell megbirkózni.”

BENU Magyar Kupa, selejtezők:
UVSE Margitsziget - VasasPlaket 6-20 (0-6, 2-4, 1-3, 3-7)
Gólszerzők
: Knézy 3, Baksa B. 2, Dala D., illetve Burián 3, Marnitz G. 3, Njegovan 3, Bencz 2, Koopman 2, Hőna 2, Steinmetz Á., Bóbis, Babay, Mészáros
VasasPlaket - Pannergy Miskolci VLC 10-12 (4-3, 1-3, 3-3, 2-3)
Gólszerzők:
Burián 3, Koopman 2, Babay, Simon H., Takács, Marnitz G., Steinmetz Á., ill. Halek 4, Boven 3, Milicsics 2, Vadovics, Szabó R., Kincses
VasasPlaket - Kaposvári VK 9-8 (2-1, 1-2, 3-2, 3-3)
Gólszerzők:
Steinmetz Á. 3, Burián 2, Bencz, Koopman, Babay, Marnitz G., illetve Berta 2, Hegedűs B. 2, Polovic 2, Pataki, Vindisch
VasasPlaket - ZF-Eger 10-23 (3-7, 2-7, 3-3, 2-6)
Gólszerzők:
Njegovan 3, Marnitz G., Steinmetz Á., Hőna, Bóbis, Koopman, Burián, Bencz, illetve Erdélyi 4, Angyal 4, Hosnyánszky 4, Bedő 3, Vapenski 2, Cucskovics 2, Lőrincz 2, Kovács Gergő, Sári

A csoport további eredményei:
Kaposvár-Miskolc 5-6
Eger-Kaposvár 17-8
Eger-UVSE II 16-8
Miskolc-UVSE II 25-7
Eger-Miskolc 8-4
UVSE-Kaposvár 8-14

A csoport végeredménye:
1. ZF-Eger 12 pont - továbbjutott
2. Pannergy-Miskolci VLC 9 pont - továbbjutott
3. VasasPlaket 6 pont
4. Kaposvári VK 3 pont
5. UVSE II 0 pont

A többi csoportból továbbjutott:
A Híd-OSC Újbuda, Contitech-Szeged-Diapolo, FTC-PQS Waterpolo, BVSC-Zugló, Szolnoki Dózsa-Közgép, RacioNet-Honvéd

 


Hirdetések