Jenkei Dániel, 2016.09.05. | Klub

Négy úszó képviseli egyesületünket a riói paralimpián.

2016. szeptember 7. és 18. között Rio de Janeiróban, a brazil télben rendezik meg a XV. nyári paralimpiai játékokat. A Vasas számára káprázatosra sikeredett olimpia után tehát újra Rióra figyelhetünk, elsősorban a medencére, hiszen négy paraúszónk lesz ott a játékokon.

Négyük közül talán a 24 éves Tóth Tamás mondható a legnagyobb névnek, hiszen négy éve a londoni játékokon 50 és 100 gyorson is ezüstérmet szerzett. Most ismét rajthoz áll ezekben a számokban, de 200 vegyesen és 100 háton is láthatjuk még.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A női szekció Szabó Álmos edző vezetésével készült a Vasasban, aki Rióba is elkíséri három tanítványát, Illés Fannit, Pap Biankát és Kézdi Rékát. Szabó Álmos nyolc éve foglalkozik paraúszókkal és átfogó helyzetelemzést adott a riói reményekről, valamint a paraúszás általános helyzetéről is.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A legfiatalabb paralimpikonunk Pap Bianka, aki a májusi portugáliai Európa-bajnokságon robbant be a köztudatba, hiszen aranyat nyert 100 méteres hátúszásban az S10-es sérültségi kategóriában, 200 vegyesen ezüst-, 400 gyorson pedig bronzéremmel gazdagodott. Bianka Rióban is igazi számhalmozó lesz, 100 háton, 100 pillangón, 200 vegyesen és 400 gyorson is izgulhatunk érte.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Kézdi Réka fő száma az 50 pillangó, emellett gyorsúszásban méretteti meg magát, 50-en, 100-on és 200-on is elindul.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Illés Fanni pedig joggal pályázik a legpechesebb paralimpikon címre, hiszen a májusi Európa-bajnokság óta egészen elképesztő negatív széria sújtja. Először egy ciszta keletkezett a testében, amely kapcsán végül sikerült elkerülnie a műtétet, ezután a könyökével támadtak gondok, végül az utolsó időszakban bakteriális fertőzést kapott. Ebből kifolyólag rengeteg kihagyásra kényszerült a sorsdöntő hetekben, ami mentálisan is nagyon megviselte, így tiszteletben tartottuk azt a kérését, hogy a versenyek előtt nem szeretne kamera elé állni. Fanniért 100 háton, 100 gyorson, 200 vegyesen és 400 gyorson izgulhatunk, a kihagyott edzéseket pedig a rutinjával kompenzálhatja, hiszen ez már a harmadik paralimpiája lesz.

Az úszószámokat az olimpiához hasonlóan magyar idő szerint kora délutántól éjszakába nyúlóan bonyolítják le, versenyzőink szereplését természetesen követjük weboldalunkon.


Hirdetések