Jenkei Dániel, 2016.08.19. | Birkózás

Birkózónőnk kikapott az első mérkőzésén az olimpián, így búcsúzott a küzdelmektől.

Utólag nem mondhatjuk, hogy a Vasas-sportolók a szerencse kegyeltjei voltak a küzdősportokban a riói olimpián, hiszen a két ökölvívónk után Sastin Marianna is kőkemény ágra került a női birkózók 63 kg-os súlycsoportjában. A selejtezőben rögtön az orosz Trazsukova várt rá, ez pedig mindennek volt mondható, csak könnyed bemelegítőmeccsnek nem.

Wöller Ákos tanítványának nem sikerült a mérkőzés során fogást találnia az ellenfelén, és végül két kiléptetéssel, valamint egy intéssel simának mondható, 3-0-ás vereséget szenvedett.

Innentől kezdve mindenki megveszekedett Trazsukova-szurkolóvá vált, hiszen az orosz a döntőbe jutása esetén vitte volna magával Mariannát a vigaszágra. Ez végül egy mérkőzésen múlt, de Trazsukova az elődöntőben kikapott japán ellenlábasától, így Marianna riói szereplése véget ért.

Világbajnokunk tiszta lelkiismerettel nyilatkozott a versenynap után: - Nagyon szépen köszönöm a szurkolást, a támogatást! Az olimpia sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, ahogy szerettük volna. Úgy érzem, hogy mindent megtettem a győzelemért, de sajnos ez ma kevésnek bizonyult!! Köszönöm a férjemnek, edzőmnek, hogy ezen a rögös úton végig velem volt, támogatott, hitt bennem. Köszönöm a barátoknak a rengeteg jó szót, szeretetet és köszönöm a klubomnak, a Vasas SC-nek, hogy a felkészülésem alatt végig a támogatásukat élvezhettem!


Fotó: Facebook


Hirdetések