Jenkei Dániel, 2016.06.28. | Klub

A Vasas mindenese huszonhárom éve szolgálja a klubot.

"1993-ban kerültem a Vasashoz, előtte külföldön dolgoztam, majd mikor hazajöttem az egyik barátom révén a Fáy utca melletti benzinkút mellett kezdtem el dolgozni egy autóalkatrész boltban. A Vasas-pályán dolgozó vízszerelők szóltak, hogy pár oszlopot fel kéne fúrni, hogy legyen víz meg áram. Besegítettem, aztán kibökték, hogy kellene állandóra is egy lakatos, és mivel tetszett nekik, ahogy dolgoztam, rám esett a választásuk."

"Ekkor Meszéna Miklós volt az elnök, akire igazi úrként emlékszem, annyira nem volt mosolygós és közvetlen, mint Markovits Laci, de amit ígért, azt mindig betartotta. Sokszor dolgoztunk a lakásán is, egyetlen rossz szokása volt, szó szerint egyik cigiről gyújtott a másikra."

"Rengetegféle dolgot csináltam az elmúlt huszonhárom évben a Vasasnál, anno én alakítottam ki a stadion VIP-páholyának székezését, voltam hordágyas, néha szemétszedő, ha kellett, és egy időben az Illovszky Stadion gyepének a nyírása is az én feladatom volt. Akkoriban jó kis csapat volt, Váczi Zoliék, Szilveszter Feriék, Kabát Petiék mindig jöttek oda, hogy ne nagyon vágjam le a füvet, mert pattogni fog a labda…"

"Az utóbbi években nagyon megszerettem a kézilabdát is, Varga Márti a megmondhatója, hogy hány edzésen és meccsen vagyok kint. Vannak olyan játékosok, akikkel olyan jóban lettem, hogy utána is kijártam a meccseikre, mikor már nem a Vasasban játszottak."

"Jó dolog a Vasashoz tartozni, még örökös tag kitüntetést is kaptam a klubtól… Szoktam járni az Elektromos pályára lábtengózni, és éppen mondtam valakinek, hogy hiába járok oda már 1972 óta, ott sose becsülnek majd meg így, mint a Vasasnál."


Örökös tag kitüntetés 2011-ben


Hirdetések