Jenkei Dániel, 2016.06.22. | Kézilabda

Csík János irányítja a 2016/17-es idényben is női kézilabdacsapatunkat. Ez alkalomból beszélgettünk a mesterrel, aki a közelmúltban megkapta a Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet.

Ha jól tudom, hosszasan gondolkodott a folytatáson…
- Valóban, hiszen eredetileg csak egy évre vállaltam a feladatot, így nagyon egyszerű lett volna megköszönni a lehetőséget. Voltak olyan tényezők, amik ebbe az irányba tereltek, de végül a játékosok és a közvetlen kollégák biztatása megerősített abban, hogy újra neki kell futnunk ennek a feljutásnak.

Nem voltak messze tőle a mögöttünk hagyott szezonban sem.
- Bizony, ha úgy vesszük, egyetlen ponton és egy egymás elleni eredményen múlt, hogy végül a másik csoportból került ki az utolsó feljutó. Persze az igazi az lett volna, ha mindenkit megverünk és számolgatás nélkül kerülünk az NB I-be. Néhány botlást leszámítva szépen is haladtunk efelé, és bár a nagy célt nem értük el, de szerintem így is sikerült megalapoztuk a jövő szezonbeli sikerességünket.

Együtt marad a csapat?
- A tavalyi mag teljesen változatlan lesz, csupán apró változások történnek. Ez kulcsfontosságú, mert amikor ide érkeztem, több kulcsember is távozott, és ez bizony nehézséget okozott a kezdetekben. Ezúttal biztos, hogy összeszokottabbak leszünk az elejétől fogva.

Nevesíti is az érkezőket?
- Elsősorban az átlövőknél voltak problémáink tavaly, ennek megfelelően két játékost is igazoltunk erre a posztra. Herr Anita az egyikük, akit azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, ő az NB I-es Fehérvártól érkezik, korábban válogatott is volt, a Győrrel pedig a Bajnokok Ligájában szerepelt. A másik új lány Hanusz Boglárka, aki egy tehetséges, mindössze 20 éves játékos, és Marcaliból jön hozzánk. Szintén biztos érkező Németh Mercédesz, a fiatal beállós, aki eddig az MTK-t erősítette.

Hogy látja, kikkel fogunk küzdeni a feljutásért?
- Először is várjuk meg, hogy melyik csoportba kerülünk. Én nagyon bízom benne, hogy maradunk a megszokott környezetben, tehát a Nyugati csoportba kapunk besorolást. Ebben az esetben szokás szerint a Szekszárd lenne az egyik komoly rivális, de erős lehet a frissen felkerült Szombathely, az NB I-es csapatok második gárdái pedig mindig tartogatnak meglepetéseket.

Mikor kezdik a munkát?
- Ez egyelőre még képlékeny, ezekben a pillanatokban is az edzésprogram összeállításán dolgozom. A következő hetekre mindenki egyéni feladatokat kap, aztán a tervek szerint augusztus legelején vágunk bele közös munkába. Az elejétől kezdve szeretnék komoly terhelést adni, edzőmeccseket beiktatni és az is biztos, hogy egy meghívásos tornán is részt fogunk venni.


Hirdetések