Jenkei Dániel, 2016.06.14. | Röplabda

Utánpótlás válogatott játékosokkal erősödik a Vasas Óbuda 2016/2017-es kerete, a két új érkező mellett pedig egy saját nevelésű játékosunk szerződéshosszabbításáról is beszámolhatunk.

Kecskemétről, a Röpke SE csapatából igazolt a Vasas Óbudához a junior válogatott 18 éves alapembere, a nyitásfogadó szélső ütő, Kiss Gréta. Gréta a kecskeméti klub nevelése, csapatával állandó tagja volt az éves korosztályos döntőknek, többször választották meg saját korosztálya legértékesebb játékosának. Átigazolását követően így nyilatkozott honlapunknak: „Több éve tartottuk már a kapcsolatot a Vasas Óbuda képviselőivel, de a középiskolát mindenképpen Kecskeméten szerettem volna befejezni. Nagy megtiszteltetés, és még nagyobb kihívás, hogy a tabella 11. helyezettjétől az ezüstérmes csapathoz kerülök ilyen fiatalon. Örülök, hogy profi játékosokkal és stábbal edzhetek a következő években, sokat tanulhatok tőlük, bízom benne, hogy a játék minden elemében fejlődni tudok majd. Mindent meg fogok tenni, hogy megháláljam a belém vetett bizalmat, igyekszem maximálisan a csapat hasznára lenni már az első naptól kezdve.”


Kiss Gréta

Két éves kitérőt követően visszatér egyesületünkhöz a klub saját nevelésű röplabdázója, Petőváry Panni is. Régi-új játékosunk 2013. októberében még centerként debütált a Vasas Óbuda felnőtt csapatában, ám az elmúlt évben Hollósy László keze alatt már feladóátlóként szerepelt. Az MTK junior csapatával a mögöttünk álló idényben bajnoki címet szerzett, most nevelőegyesületéhez visszatérve a felnőttek között is bizonyítana: „Jó érzésekkel térek vissza a Vasashoz, hiszen itt kezdtem el röplabdázni, rengeteg emlékem fűződik a klubhoz. A családom is maximálisan támogatott a döntésemben, Édesapámnak is sokat jelent az egyesület, hiszen a Vasas tagjaként lett magyar bajnok vízilabdázó. Remélem, sikerül követnem a példáját. Az elmúlt két év alatt posztot váltottam, átlóként úgy érzem jobban kiteljesedett a játékom. Szép évet zártam az MTK csapatával, a juniorokkal bajnoki címet szereztünk, de szeretnék bizonyítani a felnőtt mezőnyben is. Úgy érzem, erre a Vasasban lesz lehetőségem, hiszen rengeteg meccs vár ránk a következő szezonban. Alig várom, hogy elkezdődjön az edzőtábor és teljes erőbedobással dolgozhassak.”


Petőváry Panni

A kétkét új érkező mellett egy további fontos kérdés végére is pont került, meghosszabbította ugyanis szerződését junior válogatott feladónk, Durst Anna. A Vasas Óbuda saját nevelésű játékosa harmadik szezonjára készül a felnőtt csapat tagjaként: „Nagyon izgatott vagyok a következő évvel kapcsolatban, hiszen a csapat jelentősen átalakul és megfiatalodik a tavalyihoz képest. Várom már az edzéseket és a találkozást az új csapattagokkal. Keményen fogunk dolgozni annak érdekében, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Célom, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön a játékom, hogy ezáltal a csapatot is segítsem céljaink elérésében.”


Hirdetések