Jenkei Dániel, 2016.06.14. | Jégkorong

Újabb egykori válogatott klasszissal erősödik a Vasas HC szakmai stábja

A 36 éves Peterdi Imre Dunaújvárosban kezdte jégkorong pályafutását, csatárként 185 alkalommal ölthette magára a válogatott mezét. Részese volt a 2008-ban A-csoportos világbajnoki részvételt kiharcoló csapatnak, majd megfordult a Vasas HC felnőtt csapatában is. Néhány hónapja ijesztő hírek láttak napvilágot róla, hiszen stroke-ot kapott, de mostanra teljesen felépült, olyannyira, hogy Szuper Levente felkérésére csatlakozott a Vasas utánpótlásának szakmai stábjához.


                                                                                   fotó: Doba István

Szuper Levente szakosztály-igazgató:
- Nagy megtiszteltetés klubunknak, hogy Peterdi Imre csatlakozik hozzánk. Vele ismét egy olyan szakemberrel leszünk gazdagabbak, aki emberileg és szakmailag is a legjobbak közé tartozik, ráadásul fantasztikus játékosmúltja is nagy inspiráló tényező lesz a gyerekek életében. U14-es csapatunk vezetőedzője lesz, emellett Hoffmann Attila munkáját fogja segíteni az U12-es csapatban. Mivel Pedró kiváló erőnléti edző is, átfogóan fogja segíteni szakosztályunk munkáját ebben a szegmensben is. Nagyon örülünk neki, hogy csatlakozik a Vasas családhoz!

Peterdi Imre:
- A Vasasnál nagyon jó stáb alakult ki, így elsőre igent mondtam Levinek, akivel nemcsak csapattársak, hanem barátok is vagyunk. Tetszett a vázolt koncepció, anno játékosként is nagyon szerettem a Vasasban játszani, a Jégpalota mindig egy kis ékszerdoboz volt a körülményeket tekintve. A márciusi stroke-om után minden szempontból egy nagybetűs változás, új fejezet kezdődik most az életemben. Korábban az U18-as válogatottnál Glen Williamson stábjában dolgoztam, és ő is azt tanácsolta, hogy lehetőség szerint Budapesten képezzem tovább magam. Fontosnak tartom, hogy több volt válogatott játékos is edző a Vasasnál, azt vallom, hogy a fiataloknak kellenek a példaképek. Augusztusban kezdjük el a közös munkát az U14-es és U12-es csapattal, megígérhetem, hogy nagyon oda fogom tenni magamat!


Hirdetések