Jenkei András, 2016.06.02. | Kajak-kenu

A Vasas kajakosai Csehországban szálltak vízre, ahol Takács Tamara nagyszerű győzelmet aratott.

Három és fél esztendeje talált otthonra a kajak-kenu sportág a Vasas keretein belül, az eltelt időszakban "csak" férfi versenyzők alkották a kiváló mesteredző, Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatát. Idén változott a helyzett, hiszen hozzánk igazolt a győri színekben korábban ifjúsági világbajnoki címet is szerző Takács Tamara.
A kiváló versenyzőnő Racicében remekül mutatkozott be Vasasosként a nemzetközi porondon, hiszen a K1-1000 méteres táv fináléjában  (amely nem olimpiai távú versenyszám) valamennyi ellenfelét megelőzve ért célba. Tamara meggyőző teljesítménnyel, rajt-cél győzelmet aratott, az egész táv során az ő hajója volt legelől.


                                                                                         fotó: Doba István

Versenyzőnk, az 1000 méteres távon kívül rajthoz állt 500 méteren, ahol a B-döntőben lett második, majd ezután 5000 méteren is. Utóbbi versenyben az ötödik helyen zárt.

Természetesen nem hiányoztak a mezőnyből a fiúk sem. Olimpiai ezüstérmes négyesünknek, még a felkészülés kellős közepén járva, nagyon erős ellenfelek jutottak. A fiúk, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, idei első megmérettetésükön jó pályát menve, a negyedik helyen  értek célba. A bomberősnek tűnő németek nyertek, az olimpiai címvédő ausztrál, valamint a világbajnok szlovák egység előtt. A táv jelentős részében, egészen 800 méterig szoros volt a verseny, a németek ott robbantottak és zilálták szét a mezőnyt.


Hirdetések