Jenkei Dániel, 2016.05.25. | Röplabda

Az utóbbi évek legerősebb mezőnyében az előkelő második helyen végzett a Vasas Óbuda junior csapata.

Csoportmérkőzések

Vasas Óbuda – BRSE 1:3 (-20, 22, -15, -13)

Vasas Óbuda – Gödöllő 0:3 (-22, -24, -18)

Az Országos Junior Bajnokság 2015/2016-os kiírásának hatos döntőjét Kecskeméten rendezték, ahol a mieink az első, pénteki napon két csoportmérkőzésen voltak érdekeltek. Lányaink teljesítményén ekkor még alaposan meglátszott a junior bajnokság lebonyolításából adódó, több, mint két hónapos kihagyás. Előbb a BRSE, majd a Gödöllő büntette csapatunk pontatlan, kissé enervált játékát, így a mieink csoportharmadikként zártak, és az elődöntőbe jutásért másnap a kemény ellenfélnek számító, házigazda Kecskeméttel kellett megmérkőzniük. A nap végén a játékosok Buday Balázs vezetésével levonták a megfelelő következtetéseket, a rögtönzött csapatépítésnek pedig meg is lett az eredménye másnapra.

Keresztjáték

Vasas Óbuda - Kecskemét 3:2 (20, 14, -17, -18, 9)

A Kecskemét alapos helyzeti előnyből várhatta a szombati keresztjátékot, hiszen amellett, hogy hazai közönség előtt játszhattak, mellettük szólt az is, hogy gyakorlatilag junior csapatukkal játszották végig a teljesen NB I-es idényt is. Ez azonban egy pillanatig sem foglalkoztatta lányainkat, akik kivétel nélkül remek teljesítményt nyújtva alaposan meglepték ellenfelüket a mérkőzés első két szettjében, így nagyon közel kerültek a négy közé jutáshoz. A kecskemétiek nem adták azonban könnyen a bőrüket, óriási rohamot indítottak, magabiztos játékuknak köszönhetően pedig két órányi játékot követően következhetett az ötödik játszma. A döntő szett viszont szerencsére ismét a Vasas Óbuda juniorjairól szólt,

Elődöntő

Vasas Óbuda - BRSE 3:2 (-19, 23, 22, -23, 15)

Az elődöntőben a csoportkörből már ismerős, nagy rivális Békéscsabai RSE várt a mieinkre, akik lényegesen kipihentebben várhatták a találkozót, hiszen egyenes ágon, keresztjáték nélkül jutottak a négy közé. A mérkőzés különösen nagy presztízzsel bírt a játékosok számára is, hiszen a kezdőcsapatokat zömében a két egyesület felnőtt keretének cserejátékosai alkották. Az első játszmát viszonylag könnyedén nyerte a Békéscsaba, ám csapatunk hatalmas küzdőszellemről tanúbizonyságot téve, kiváló teljesítményt nyújtva, egy óra leforgása alatt megfordította az állást. A negyedik szettben hamar komoly előnyre tett szert ellenfelünk, és bár serdülőink vezérletével közel jártunk a csodához, végül ismét a BRSE bizonyult jobbnak. Ismét öt szettes mérkőzésre kényszerültek a mieink – egy napon belül másodszor. Az ötödik játszmában óriási csata folyt minden pontért, lányaink pedig remek csapatjátékkal, óriási szívvel, három mérkőzéslabdához jutottak. A Békéscsaba innen is fel tudott állni, ám hiába fordított az ellenfél, csapatunk hárította a meccslabdát, majd két bombával lezárta a mérkőzést és döntőbe jutott.

Döntő

Vasas Óbuda - MTK Budapest 1:3 (-15, -21, 16, -21)

A vasárnapi döntőben az előzetesen egyik legnagyobb esélyesnek tartott MTK Budapest csapata volt az ellenfél. A lányokból sokat kivett a két nap alatt lejátszott tizenhét (!) játszma, a fáradtság alaposan rányomta a bélyegét a csapat játékára. Az első két szettet könnyedén nyerte a nagyon veszélyesen nyitó kék-fehér gárda, majd a harmadik szettben minden erőtartalékot bevetve szépíteni tudtak a mieink. A negyedik játszma azonban ismét az MTK-ról szólt, akik végül teljesen megérdemelt győzelmet arattak a fináléban.

Csapatunk tehát két emlékezetes győzelemmel, a második helyen zárta a hétvégét, és erre az ezüstéremre joggal lehet büszke minden játékos. A korosztályos döntők jövő hétvégén, Békéscsabán, az OIK fináléval folytatódnak, ahol csapatunk akár vissza is vághat az MTK-nak a junior döntőben elszenvedett vereségért.


 

Sarlós Márton
(Fotó: Doba István)

 


Hirdetések