Jenkei Dániel, 2016.04.27. | Kajak-kenu

Továbbra is várja a kajak-kenu iránt érdeklődő fiatalokat a Vasas újpesti műhelye.

Tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy az Újpest Sport és Természetjáró Egyesülettel való együttműködésen keresztül kezdi építeni utánpótlását a Vasas kajak-kenu szakosztálya. A szakmai koordinációt végző Giczy Csabával és az edzéseket vezényelő Havas Balázzsal beszélgettünk az aktuális helyzetről.

Giczy Csaba: - A kezdeti nehézségek után mostanra nagyon olajozottan működünk, ehhez persze kell egy olyan korrekt partner, mint a Vasas, akik mindent betartottak, amit ígértek. A toborzás kezdeti fáradtságos és nem túl sok sikerélménnyel teli részén már túl vagyunk, egyre több az új gyerek, és ez a színvonal emelkedését is hozza magával.

Havas Balázs: - A kezdőcsoportban kapnak egyelőre helyet az újonnan érkező, immáron színtisztán vasasos fiatalok. Mindenki jól érzi magát, ezt bizonyítja, hogy egyre több kíváncsiskodó barát, osztálytárs érkezik az edzésekre. A kezdők, akik most közel harmincan vannak, a kajak-kenu alapjait tanulják, de idővel a versenyzéshez is teret biztosítunk, persze csak azoknak, akik komolyabban szeretnék venni a sportágat. Nyilván nem egyszerű további gyerekeket ide csábítani, hiszen manapság rengeteg a lehetőség, de azt állíthatom, hogy aki egyszer belekóstol a kajak-kenuba, az örökre megszereti. Egészen különleges a természet közeliség és szabadságérzés, ami a sportág által megtapasztalható a nagyváros közepén is.

Konkrétumok kapcsán ajánljuk minden érdeklődőnek az alábbi információkat:


Hirdetések