Jenkei András, 2016.04.18. | Röplabda

Ma este megkezdődött a női röplabda bajnokság idei döntője, melyet zsinórban harmadik alkalommal a Linamar BRSE és a Vasas Óbuda vív egymással.

LINAMAR BRSE – Vasas Óbuda 3:1 (14, -23, 28, 15)
Békéscsaba

Vezette: Ujházi, Horváth M..

BRSE: Tálas 5, Szakmáry 19, Clement 12, Soós 7, Matic 19, Bodnár 16. Csere: Molcsányi (liberó), Korniss 2, Holst, Fábián.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Vasas Óbuda: Sousa 2, Klein 12, Hardy 11, Miklai 13, Szombathelyi 8, Nagy E. 3. Csere: Tóth A. (liberó), Vacsi 8, Durst, Villám, Windisch.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az első, Békéscsabán rendezett mérkőzésen a hazaiak kerültek előnybe, így a csütörtöki, Folyondár utcai visszavágón az egyenlítésért lép majd parkettre csapatunk. 

A jó kezdés ellenére Bodnár Dorottya ponterős játékának köszönhetően hamar előnybe került az előzetesen is jóval esélyesebbnek tartott, házigazda Linamar BRSE (11:8). A folytatásban is egyértelműen a Békéscsaba dominált, a játék minden elemében felülmúlták csapatunkat, így Jókay Zoltán időkérései ellenére is tetemesre nőtt előnyük (16:10). A játszma végén hiába cserélgetett vezetőedzőnk, a játék képe nem változott, a BRSE nagyon könnyedén nyerte meg az első szettet (25:14 1:0).

A második játszmát ismét a házigazdák kezdték jobban, Matic és Szakmáry is egyre inkább játékba lendült, míg a mieink részéről továbbra sem akadt igazi húzóember a csapatban (12:10). Együttesünk sokat profitált a hazai rontásokból és pontról-pontra egyre magabiztosabban játszott, míg végül Miklai blokkjával egyenlíteni tudtak lányaink (16:16). A folytatásban három pontos előnyt épített ki együttesünk, ám a csereként pályára lépő Korniss nyitásaival fordítani tudott a BRSE (20:19). A végjáték azonban Pully Klein vezérletével egyértelműen a mieinké lett, így két szettet követően 1:1-re módosult az állás, és csapatunk játéka is egyre biztatóbbá vált (23:25, 1:1). 

 


                                                              fotó: Doba István

Gyenge kezdést követően Szombathelyi Szandra és Pully Klein vezérletével sikerült stabilizálnia csapatunknak a sokszor problémát jelentő nyitásfogadást, így negyed óra játékot követően fej-fej mellett haladtak a csapatok a harmadik játszmában (11:11). A házigazda BRSE nagyon beragadt egy állásába, Klein nyitásaival meglépett együttesünk (13:16). A szett végét, és így a mérkőzés végkimenetelét azonban alapjaiban befolyásolta egy téves bírói ítélet (játszmalabdánknál a televíziós felvételek tanúsága alapján is négy hazai játékos ért labdába egy labdameneten belül), melynek köszönhetően egyenlíteni tudott a Békéscsaba, így következhetett „a ráadás” (24:24). Hiába hárított több játszmalabdát is csapatunk, az idegek harcát végül a Békéscsaba bírta jobban, így ismét megszerezte a vezetést, meglehetősen érdekes körülmények között (30:28, 2:1). 

Az előző játszma végjátéka alaposan megviselte csapatunkat, a lányok ebben a szettben már nem tudtak méltó ellenfelei lenni a Békéscsabának, mely így magabiztosan menetelt a győzelem felé (13:9). A mérkőzés végéig már csak hat pontot tudott összehozni együttesünk, a BRSE így hazai pályán megnyerte a döntő első mérkőzését és előnyből várhatja a csütörtöki, Folyondár utcai találkozót (25:15, 3:1).

A harmadik játszma végjátéka miatt a Vasas SC mérlegeli a mérkőzés megóvásának lehetőségét, az ügyben holnap hoz döntést a szakosztály és a klub vezetősége. 

Sarlós Márton    


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések