Jenkei Dániel, 2016.03.25. | Aerobik-Fitnesz

Itthon és külföldön is megmérettették magukat a Vasas aerobikozói.

Elsőként március elején a Vasas-kupa elnevezésű házi versenyre került sor a Folyondár utcában.

A megmérettetés családias hangulatban zajlott, közel 80 versenyző mutatta meg gyakorlatait a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Néhány nappal később a szakosztály élversenyzői elutaztak az idei első nemzetközi versenyükre, a hagyományos franciaországi Aqua World Cup és Open-re. Mivel aerobikban idén világbajnokságot rendeznek, nagyon komoly mezőny gyűlt össze, összesen 23 nemzet képviseltette magát.

A Vasas fiataljai közül az UP 3-as páros (Nádudvari Milla es Nádudvari Patrik) aranyérmet nyertek. UP 3 egyéniben Yoon Seung Hee remek szerepléssel éppen csak lecsúszott a dobogóról, és a negyedik helyen végzett.

Az idősebbeknél (12-14 évesek) az egyéni versenyzők rendre a mezőny első harmadában végeztek. A Kondorosi Nóra, Csordás , Lolli, Szauter Liza alkotta trió a hetedik helyen zárt, míg a másik vasasos hármasnak (Ruff Rebeka, Schilling Dorka, Simon Szonja) a tizenhetedik hely jutott.

A csoportok kategóriájában a vasasos egység a döntőbe jutott, és remek gyakorlatot bemutatva az ötödik helyen végzett.

A felnőtt férfi mezőnyben az egykori tornász, Ott Viktor szintén finalista tudott lenni, és végül a nyolcadik helyre lett elegendő a pontszáma.

A feszített program folytatódik, a Vasas aerobikozói a tavaszi szünetet edzőtáborban töltik, ezt követően a klub lesz a házigazdája a Magyar Kupa I. fordulójának, amely egyben a koreai világbajnokság válogatóversenye is lesz.


Hirdetések